/Kolo lova na Požegu LIDER ODMARA, BEZ VELIKOG DERBIJA
omladinac čaglin kaptol00010

Kolo lova na Požegu LIDER ODMARA, BEZ VELIKOG DERBIJA

Još je samo 9 dana do kraja jesenskog dijela sezone za požeško slavonske prvoligaše. U ovom 10. kolu nema susreta koji se može nazvati velikim derbijem, najbliže tomu je dvoboj Kaptola i Jakšića, kako zbog dugogodišnjeg rivalstva tako i zbog vrlo solidnih rezultata Jakšića u dosadašnjem dijelu sezone.

Vodeća Požega ovog vikenda odmara pa društvo iza nje ima priliku potpuno se približiti, doći na dva, odnosno tri boda zaostatka. Kaptol je domaćin Jakšiću u dvoboju u kojem bi trebali nastaviti svoj pobjednički niz. Poletijeva momčad je napadački fantastična dva puta u nizu  su protivniku zabili 8 pogodaka. Kvaliteta, iskustvo i domaći teren, ali i motiv da se eventualno može dočepati jesenske titule su na strani Kaptola, ali Jakšić sigurno nije bezopasan protivnik iako Kaptol ima ulogu velikog favorita. BSK je konačno spojio dobar niz, a sada bi ga po svemu sudeći trebao i nastaviti jer gostuje kod Mladosti koja je još uvijek bez osvojenog boda. Bučani su trebali naučiti lekciju u Mihaljevcima, jesu li, saznat ćemo u nedjeljno posljepodne.

Dinamo je posljednju pobjedu upisao prije 3 tjedna, ali ne znači da je u nekakvoj krizi jer je od tada odigrao samo jednu utakmicu. Ili bolje reći nastupio je u samo jednoj utakmici. Jesu li se u ovih dva tjedna oporavili od Kaptola pokazat će u domaćem susretu s Papukom. I jedni i drugi su inkasirali osam komada od Kaptola, i jedni i drugi se oporavljaju, ali ipak je dojam koji je ostavio Papuk osjetno bolji pa Veličani ne dolaze s bijelom zastavom u Vidovce. Ako dolaze bez bijele zastave dolaze i bez kapetana Filipa Jakobovića koji pauzira zbog kartona pa će Kljajićva momčad biti još mlađa nego inače.

U Čaglin u pretposljednjem kolu dolazi Lipik i to kao osjetan favorit. I jednima i drugima je vrlo važno doći do bodova, Omladincu da bi pobjegao od Mladosti, a Lipiku da uhvati priključak s momčadima ispred njih. Omladinac je digao svoju igru dolaskom nekoliko pojačanja, no i dalje im bodovi redovito izmiču. U ovom susretu Bradač ne može računati na hitrog napadača Rabića, dok bi gosti trebali biti kompletni. Croatia je u prošlom kolu odradila posao, sada su zaista bezbrižni, s devet bodova ostvarili su ono što im je potrebno za ovu jesen, sve preko će biti odličan bonus. U jedinom dvoboju koji se igra u subotu gostuju Mihaljevčani u Kuzmici. Tim osvježenje je u popriličnim problemima, zbog kartona su  bez Josipa Banožića, a zbog ozljeda bez vrijednog Rašića i po mnogima najvažijeg igrača momčadi Tomislava Banožića koji će nažalost duže biti van stroja. Ova tri izostanka bi osjetile i puno jače momčadi, pa se Raguževoj momčadi možda i otvara prilika da dođe do nekog boda.

tab pž

Podijeli
  •  
  •  
  •