/Kei Nishikori je rođen na današnji dan FINALIST US OPENA 2014. KADA GA JE U UZBUDLJIVOM DVOBOJU PORAZIO MARIN ČILIĆ
kei nishikori

Kei Nishikori je rođen na današnji dan FINALIST US OPENA 2014. KADA GA JE U UZBUDLJIVOM DVOBOJU PORAZIO MARIN ČILIĆ

Kei Nishikori je rođen na današnji dan.

Kei Nishikori ( Matsue, 29. prosinca 1989.) japanski je profesionalni tenisač.

Nishikori je počeo trenirati tenis s pet godina. U 14. je godini preselio iz Japana u SAD, u teniski kamp Nicka Bollettierija na Floridi. U trenutku preseljenja nije znao ni riječ engleskoga.Sponzor preseljenja bila je zaklada Maasakija Morite, generalnog direktora Sonyja.

Godine 2006. osvojio je juniorski Roland Garros u igri parova. Prvi ATP naslov datira iz veljače 2008., 3:6, 6:1, 6:4 pobjeda nad Jamesom Blakeom u finalu američkog Delray Beacha. Te je godine ponio naslov najboljeg novog igrača na ATP Touru. Zbog ozljede je propustio veći dio 2009. i početak 2010.

Nishikori je brz i fizički odlično pripremljen igrač osnovne crte. Svojom brzinom stvara prilike za poentiranje. Omiljene su mu tvrda i zemljana podloga, a najbolji udarac forehand. Slabije su mu strane nedostatak snage u odnosu na ostale vrhunske tenisače te sklonost ozljedama.

Foto Wikipedija

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.