/Kaptol prepustio mjesto u kvalifikacijama Kutjevu JOŠ JEDAN SPORTSKI POTEZ KAPTOLA
kaptol kutjevo buk0054

Kaptol prepustio mjesto u kvalifikacijama Kutjevu JOŠ JEDAN SPORTSKI POTEZ KAPTOLA

Oni stariji dobro se sjećaju “Dinamovog proljeća” iz 1982. godine kada je nakon 24 godine posta osvojio naslov prvaka sjajnim igrama u proljetnom dijelu kada je kao od šale rušio protivnike. E ovo proljeće slobodno možemo nazvati kaptolovim. Jesensku polusezonu Kaptol je završio na 13 bodova i 9. mjestu, a u proljeće su osvojili maksimalna 33 boda i zasluženo došli do prvog naslova nakon punih 29. godina, ali i 26 od posljednjeg klupskog trofeja kada su osvojili Općinski kup.

Međužupanijska liga zahtjeva dosta tehničkih uvjeta koje stadion u Kaptolu ne ispunjava pa se već pred kraj prvenstva počelo špekulirati da ako Poletijeva momčad osvoji naslov u kvalifikacije ide drugoplasirana momčad, zato je i bila onako žestoka borba u zadnjim minutama dvoboja u Kutjevu u zadnjem kolu. Iz tog susreta kao pobjednik je izašlo Kutjevo što se na kraju pokazalo presudnim i Zeleni idu u kvalifikacije. Odmah nakon sastanka vodstva kluba kontaktirali smo predsjednika Kaptola Franu Marijanovića koji nam je potvrdio odluku da prepuštaju mjesto u kvalifikacijama Kutjevu.

– Želja je jedno, a mogućnosti su drugo. Pri tom ne mislim na financijske mogućnosti jer MŽNL je naš cilj, nego tehničke mogućnosti. Mi smo od tajnika saveza Damira Bognara zatražili uvjete koje moramo ispunjavati i nakon dugog vijećanja smo se složili da nam je to u ovom trenutku prevelik zalogaj. Neke stvari bi mi posložili, možda i dobili dozvolu za igranje ali bilo bi to na silu, a to ne želimo napraviti. Mi smo iz EU fondova dobili 250 000kn za izradu projektne dokumentacije za novu klupsku zgradu, želimo u viši rang spremni i posloženi na pravi način. Dakle, naša konačna odluka je da prepuštamo naše mjesto u kvalifikacijama našim sportskim prijateljima iz Kutjeva. Oni su se pokazali kao gospoda i kao sportaši u tom zadnjem kolu kada su odigrali maksimalno dobro i pobjedili Požegu iako su se kao i obično kod nas vrtjele priče o puštanju. Moj stav je da su oni zaslužili priliku da se izbore za MŽNL, što im naravno od sveg srca žalim i ja i čitav klub, uložili su u stadion koji je prekrasan, uložili su i u ekipu i rad s djecom i takav klub treba igrati u višem rangu. Možemo reći da su oni nama omogućili naslov, mi njima kvalifikacije, sad se nadamo da će se odužiti i zvati nas na proslavu ulaska – rekao nam je predsjednik Kaptola Frano Marijanović koji sasvim sigurno ne bi imao ništa da se sljedeće sezone on odužuje Kutjevu  pozivom na novu proslavu titule.

kaptol kutjevo buk0029

Tako su poznati svi sudionici kvalifikacija za Međužupanijsku ligu. Uz Kutjevo tamo su od ranije prvak Vukovarsko srijemske 1. ŽNL Dilj iz Vinkovaca, Amater kao prvak Brodsko posavske te Radnički iz Meca kao prvak Osječko baranjske Primere. Kvalifikacije se igraju 6. i 10. lipnja, a ždrijeb parova i domaćinstava će se održati u nedjelju u Osijeku.

– Želio bih se zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovom povijesnom rezultatu za NK Kaptol. Treneru Poletiju koji se čitav dao za ovaj rezultat, svim igračima koji su na kraju iznijeli najveći teret, svojim ljudima u upravi koji su bili na vrhunskoj razini, i na kraju našim navijačima bez kojih sam siguran da ovo ne bi ostvarili. Ti ljudi su nam svima davali snage, i dečkima na terenu i nama u upravi. Nakon jeseni sam pitao Krešu što mu treba a on je rekao – ništa! Došao nam je samo Brekalo i odlično se uklopio, a sve ostalo došlo je radom! Ivo Marić je uhvatio malog Mikića i “ubijao” ga na treninzima, a ovaj je u proljeće bio sjajan, to je najbolji primjer kako su dečki dali sve od sebe! Želio bih se zahvaliti i svim klubovima lige koji su u svim našim utakmicama bili iznimno korektni, nismo doživjeli niti jednu neugodnost. Hvala i ljudima u Savezu koji su bili na raspolaganju u svakom trenutku, a smatram da su i suci u ovoj sezoni zaslužili pohvale. Greške se događaju, ali u globalu mislim da je suđenje bilo jako dobro. Kao što sam rekao naš cilj je viši rang, nećemo od njega odustati, i u novoj sezoni želimo pokušati osvojiti naslov prvaka. Ove sezone su nas dečki malo i iznenadili, da smo bili jesenski prvaci sigurno bi se pripremili što se tiče uvjeta, ovako je jednostavno premalo vremena za to. Ako Krešo i dečki u jesen ovako krenu kao u proljeće bit će i uprava spremna – optimističan je Marijanović.

Potez Kaptola je za svaku pohvalu, Požeško slavonska županija u MŽNL ima samo jednog predstavnika u pakračkom Hajduku, zaista bi bila šteta da Kutjevo ne dobije priliku postati drugi klub u tom natjecanju, a Kaptol ako bude na razini ovih proljetnih partija, s ovako raspoloženim pojedincima, u novu sezonu bez sumnje kreće kao veliki favorit da obrani titulu i tako postane nasljednik upravo Kutjeva koje je posljednje, davne 2004. godine uspjelo obraniti naslov.

Thompson  cernik

Podijeli
  •  
  •  
  •