/Kadetkinje Darde desete u konačnom plasmanu na završnici Prvenstva Hrvatske RUKOMETAŠICE MULTINORM CERNE 13. , A ĐAKOVČANKE 15. EKIPA HRVATSKE
kadetkinje završnica hrs

Kadetkinje Darde desete u konačnom plasmanu na završnici Prvenstva Hrvatske RUKOMETAŠICE MULTINORM CERNE 13. , A ĐAKOVČANKE 15. EKIPA HRVATSKE

Rukometašice Vranjica su osvojile naslova najbolje ekipe na završnici PH, a regija se može podičiti s tri ekipe koje su nas  zastupale na ovome natjecanju. Rezultati završnog dana i plasman;

Utakmica za 9. mjesto:
Darda – Podravka 17:22 (7:14)

Utakmicu su sjajnim obranama otvorile vratarke na obje strane, Petra Pavošević i Marsela Nemec. Elena Beljak u sljedećem napadu zabija za 1:0, a Sara Janković uzvraća za izjednačenje. Do polovice prvog dijela Podravka ima +3 (6:3), a Hannah Vuljak povećava na +4. U nastavku, Darda se muči s igračicom manje, a Podravka zabija za +6 (10:4). Nakon serije 3-4, Podravka odlazi na odmor sa +7 (14:7). Na početku drugog poluvremena obje vratarke upisuju nove obrane, a Anamarija Đurinić svoj prvi pogodak za minus šest (8:14). Do kraja utakmice Podravka nema većih problema pri održavanju prednosti i upisuje pobjedu 22:17.

Podravku je predvodila Patricia Firšt s pet golova, a najefikasnija iz redova Darde bila je Leonarda Vranješ, također pet.

 

Utakmica za 13. mjesto:
Tvin – Multinorm 18:20 (7:15)

Utakmicu je pogotkom za Multinorm otvorila Irena Smolković, ali Lukrecia Veršec brzo izjednačava. Zahvaljujući brzom ritmu i čvrstoj obrani, do polovice prvog dijela Multinorm ima +4 (8:4). U nastavku susreta igračice iz Cerne bez većih problema grade prednost, a na odmor odlaze s +8 15:7). U drugom poluvremenu Multinorm povećava prednost, ali Tvin vrši veći pritisak i upisuje nove golove bez obzira na dobru raspoloženost Dore Stojčić. Tri minute prije kraja Multinorm ima +3 i igračicu manje, a Tvin iskorištava priliku da dodatno istopi zaostatak, ali nije dovoljno. Multinorm upisuje pobjedu 20:18.

Najefikasnija kod pobjednica bila je Josipa Josipović s deset golova, a iz redova Tvina Lukrecia Veršec s devet.
Statistika

Utakmica za 15. mjesto:
Radnik – Đakovo 8:15 (5:9)

Đakovo je motivirano ušlo u susret i nakon početnih 1:1 zaredalo je seriju od šest pogodaka i sredinom prvog poluvremena postavio 7:1. Radnik je imao velikih problema u napadu, ali u obrani je doro funkcionirao jer je Đakovo počelo raditi greške i mreže su bivale mirnima nekoliko minuta. U posljednjih pet minuta prvog dijela Radnik se napokon probudio i serijom 3-0 smanjio zaostatak na 5:9. Mogao je smanjiti i još, ali im to nije dopustila Lea Zetović na đakovačkim vratima. U nastavku susreta Đakovo je ponovno izgledalo bolje na terenu i u 15 minuta zabilo je pet pogodaka, dok je Radnik upisao tek dva. Na kraju je na semaforu stajalo 15:8.

Kod Đakova su najbolje bile Karla Birtić s pet i Ana Delić s četiri gola, dok su po dva zgoditka najefikasnije bile Tena i Nina Vurnek.

Poredak:

1. Petason Vrnajic

2. Lokomotiva

3. Zamet

4. Sesvete

5. Murvica

6. Sinj

7. Udranik

8. Hoteli Makarska

9. Podravka

10. Darda

11. Liburnija Opatija

12. Trogir 58

13. Multinorm

14. Tvin

15. Đakovo

16. Radnik

Najbolja sedmorka
Vratarka: Ivana Husnjak – RK Lokomotiva
Lijevo krilo: Margarita Škarić – Petason Vranjic
Desno Krilo: Bruna Zrnić – Lokomotiva
Kružna napadačica: Mia Brkićć – Sesvete Agroproteinka
Vanjska igračica: Lucija Krezo – Lokomotiva
Vanjska igračica: Sara Krizmanić – Zamet
Vanjska igračica: Lucija Cvitanović – Sesvete Agroproteinka

Najbolje pojedinke
Vratarka: Ana Mrkonjić – Petason Vranjic
Najbolja igračica: Ana Buljan – Petason Vranjic
Obrambena igračica: Tomica Curić – Lokomotiva
Najbolja strijelkinja: Maja Bilandžić – Sinj – 55 golova
Najbolji trener: Suzana Čoko Vulikić – Petason Vranjic
Fair play ekipa: Sesvete Agroproteinka

Foto HRS

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.