/Josip Mitrović i Stipe Jančić ekskluzivno za Sportalo DVA NAJBOLJA IGRAČA PREMA OCJENAMA TRENERA I KAPETANA PRVE ŽNL VSŽ
josip mitrović fb

Josip Mitrović i Stipe Jančić ekskluzivno za Sportalo DVA NAJBOLJA IGRAČA PREMA OCJENAMA TRENERA I KAPETANA PRVE ŽNL VSŽ

Nakon odrađenog glasovanja i pobjede Josipa Mitrovića ispred Stipe Jančića popričali smo s talentiranim nogometašima koji prema ocjenama većine suparničkih trenera i kolega kapetana zaslužuju igrati u rangovima iznad Prve ŽNL.

Riječ smo prvo dali pobjedniku Josipu Mitroviću. Josipe , čestitke na izboru za najboljega igrača Prve ŽNL VSŽ

Vama, vašoj cijeloj redakciji i svima koji su glasali i čestitali jedno veliko Hvala, iako da su i ostali koji su bili u konkurenciji zaslužili ovu nagradu. Ne bi se pogriješilo da je to bio i Jančić, momak koji je prošao Cibalijinu školu, izuzetan dečko i sportaš, Šest također, Bošnjak koji je konstantan stalno i važna karika u ekipi Dilja dobio ovu nagradu. Također moram reći koliko god se činilo da je floskula, da je ovo zapravo nagrada ekipe koja ove godine dobro stoji. Osobno ne vodim evidenciju postignutih golova što je moja primarna zadaća jer zadovoljstvo mi je klupski uspjeh i radost naših navijača.

Kada ste spomenuli ekipu, HAŠK Sokol nakon nekoliko godina grčevite borbe za opstanak ove godine odlično stoji.

Ove godine, uz par pojačanja, puno ozbiljnije smo pristupili natjecanju. Pripreme su odrađene korektno, a i odaziv treninzima kroz natjecateljsku sezonu je zadovoljavajući. Neupitno je da imamo kvalitetu, ali pristup je bio do ove sezone bio lošiji.

josip mitrović fb

Osobne i klupske ambicije?

Ovo mi je deseta seniorska sezona u Starim Jankovcima. Mislim da mogu igrati i jače lige, možda i profesionalno, ali to je vrijeme iza mene. Trenutno se u profesionalnom nogometu ne može riješiti životna egzistencija tako da nisam pogriješio što uz redovni posao igram amaterski nogomet u svome selu. Znači nogomet mi je samo hobi i zadovoljstvo. Ambicije kluba su uvijek ostati u 1. ŽNL VS. Mislim da smo jedini koji se od osnutke ove lige neprekidno natječemo u 1. ŽNL VS. Tako i ove godine, još 15-ak bodova da smo sigurni, a ako se ukaže prilika za nešto više sigurno ćemo je iskoristiti.

Tko je po Vama kandidat za prvaka?

Tablica sve govori. NK Borinci vođeni odličnim trenerom Ivicom Radošem te konstantno odličan NK Dilj vođen Dejanom Pavličićem su glavni kandidati za prvaka. Mi, Cerna i Gradište smo tu negdje, vrebamo iz drugoga reda. I mislim da će od ovih pet ekipa jedna biti prvak. Opet kažem da ćemo iskoristiti priliku ako nam se ukaže.

josip mitrović fb 2

Kada ste spomenuli ligu, što mislite o njoj.

Mislim da je ovo najjača županijska liga u državi. Igrali smo sa klubovima koji se natječu u drugim županijama pa možemo donositi ovaj zaključak. Jako puno je bivših prvoligaških igrača i odličnih trenera. Kada bi najbolje stavili u jednu ekipu mislim da bi mogli… Ma neću pretpostavljati, ali bila bi to odlična ekipa. Klubove prati veliki broj ljudi, a što je sredina manja to je privrženija klubu. Tako da je zadovoljstvo vidjeti zadovoljne navijače i simpatizere svih klubova kako slave uspjehe svoga kluba.

Stipe Jančić je malo zaostao za Mitrovićem no ipak je prikupio zavidan broj glasova što dovoljno govori o kvaliteti ovog mladog ograča

U mlađim kategorijama sam prošao čitav omladinski staž u Vinkovcima i igrao sam od starijih pionira, kadeta, juniora i seniora neprekidno u Cibaliji. Kratko vrijeme sam proveo u Njemačkoj zatim u Mladosti iz Antina pa sam se vratio natrag u prvu ekipu Cibalije. Nakon toga idem u Primorac (Biograd na moru) i evo me sada u Tomislavu iz Cerne. Odustao sam od profesionalnog nogometa, neki bi rekli prerano, ali ne može se u Hrvatskoj napraviti puno u nogometu ako nemaš nikoga iza sebe. Bio sam i u kampu futsal reprezentacije, a paralenlno s velikim nogometom igram i za malonogometni klub Vinkovci.
25485069_766830540166885_1679899698_o
Što se tiče Prve županijske vukovarsko – srijemske, liga je dosta jaka, u svakoj ekipi ima bivših prvoligaških igrača i svaka ekipa je podjednaka. Naša ekipa Tomislava iz Cerne je dosta mlada ekipa s iskusnim zadnjim redom, po meni uz našeg vratara, najbolja obrana lige. Atmosfera je odlična, super se slažemo s našim navijačima i s našim trenerom koji nas vodi prema tom prvom mjestu za koje ćemo se naravno boriti i dati sve od sebe. Što se tiče Mitrovića – zaslužena pobjeda. Igrač je to koji dugi niz godina igra na vrhunskom nivou i igrač koji definitivno zaslužuje igrati u nekom većem rangu.
26551749_766830920166847_2123997634_n

 

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.