/Jebo te, Vatreni u polufinalu Svjetskog prvenstva PONOVNO DRAMA, PONOVNO RAKETA ZA KRAJ
hrvatska fifa

Jebo te, Vatreni u polufinalu Svjetskog prvenstva PONOVNO DRAMA, PONOVNO RAKETA ZA KRAJ

Gledali smo svi utakmicu, kad je Rakitić zabio urlikali smo, skakali, pjevali smijali se, plakali.. I tako neko vrijeme, a onda dođe vrijeme za ovo “jebo te”. Mala Hrvatska sa 4 milijuna stanovnika, mala Hrvatska koja je gospodarski na razini Afrike, mala Hrvatska koja je podjeljena, koja se sve više iseljava i sve je manja – ta mala Hrvatska je među četiri najbolje momčadi na svijetu u najvećem i najpopularnijem sportu na svijetu!

Drama, predinfarktno stanje, apaurini i ostali preparati za smirenje postaju standardna oprema uz kockaste dresove, ali dobro, valjda ćemo se svi izvući živi iz ovoga. I oni koje pati jal, valjda im neće popucati žuč ili krvne žile od muke, no toliko o njima, neka pate duboko u sebi, i 95% normalne Hrvatske koja voli svoju reprezentaciju.

Danijel Subašić ponovno je junak. Junak je i Ivan Strinić jer je dao sve od sebe, jer se borio, jer se ljutio kad je izašao iz igre, jer je imao volju! Junak je Dejan Lovren koji je odradio profesorski posao. Šime Vrsaljko je odigrao svoju najbolju utakmicu u kockastom dresu, nadamo se da je s koljenom sve u redu jer još ima posla sljedećih dana. Ivan Rakitić je potvrdio da nije čovjek. Netko od zemljana bi barem malo zadrhtao, a Raketa dva puta za redom spakuje odlučujući penal kao da puca za gajbu žuje. Perišić je junačina, Perišić ostavlja srce na terenu, pomaže Strini u obrani, stigne i naprijed a od statusa junaka dijelili su ga milimetri. Rebić je Bayernu izbio još koji milijun iz kase, u Frankfutru će biti zadovoljni, u Munchenu ne smiju žaliti jer će dobiti naprednu verziju Robena. Mario Mandžukić se na kraju srušio od umora, to se ne viđa svaki dan. Svima koji ne vide koliko Đilkoš daje ovoj momčad nogomet nije baš pretjerano poznata igra. Mandžo je pogodio “u trepavicu” Kramu koji je to velemajstorski spakovao iza Akinfejeva. Krama je novi Dudu, Krama je ona čarolija koja nam nedostaje u napadu. Čarli je ušao i profesorski odradio svoj posao, Pivarić je još jednom pokazao da iako nije svjetska klasa definitivno nije niti plivarić nego jedan vrlo solidan, borben i pošten momak. Mateo je ponovno ostao dužan, ali i Mateo je imao muda uzeti tu loptu pred 50 000 protivničkih navijača. Izbornik je standardno dobro odradio svoj posao, kada je u prvom dijelu vidio da ne štima, izmjenio je stvari i Hrvatska je u preostalih 75 minuta bila bolji protivnik!

U ovom nabrajanju heroja dva smo preskočili. Jedan je Domagoj Vida. Teško je uopće pronaći riječi za opisati koliko on daje sve od sebe, ali nije to puka borba, Domagoj igra fantastičan nogomet, i to na krivoj strani. Svi protivnici upravo iznošenje lopte preko Domagoja vide kao našu slabu točku, a ovaj igra bez greške. Jer čišćenje kad nema boljeg rješnja nikako nije greška, dapače. I onda još zabije gol u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva! I tata Rudika bi pozavidio na realizaciji! Pa onda spremi i penal. Sigurno je spremio i pobjednički ples, nadamo se da će procuriti u javnost! I na kraju igrač utakmice, Luka Modrić. Znate kada vas netko izazove u sportu, pa ga onda razbijete, zabijete mu hattrick, prodate 3 tunela u nizu!? E to naš Čarobnjak radi onima koji će puknuti od jala i zavisti, onima koji u normalnom svijetu njegovo ime ne bi smjeli uzeti u usta jer toga nisu dostojni. Kakav igrač, kakav karakter, kakav borac! Već nakon treće uzastopne Lige prvaka Luka je postao najveći hrvatski nogometaš svih vremena, ovim polufinalom Luka postaje najveći hrvatski sportaš svih vremena. Iako sjećanje na Dražena uvijek ostavlja zadršku kod ovakvih konstatacija, ali jednostavno to je tako! Kapa ti do poda Kapetane!

A sada, slavlje, pa idemo Englezima ispuniti želju, nek’ se vrati doma! Engleska!

Foto: Fifa.com

Podijeli
  •  
  •  
  •