/Jakov Marijanović i Franko Jurić u PVSK Panthersu! TRENERI ĆE IM BITI FRANE RADAN I VANJA MILJKOVIĆ
5ab5f3ef52124607dce4f7d58cc51736_M

Jakov Marijanović i Franko Jurić u PVSK Panthersu! TRENERI ĆE IM BITI FRANE RADAN I VANJA MILJKOVIĆ

Ovih dana cijela je nacija zabrinuta oko odlaska tisuća i tisuća Hrvata u zemlje Europske unije koji bježe „trbuhom za kruhom.“ To je postao i problem hrvatskih demografa koji već godinama ukazuju na problem da Hrvatska kao država stari i da je upitna nacionalna budućnost ukoliko se ovakav trend odlazaka nastavi. I mnogi mladi sportaši već u srednjoj pa čak i osnovnoj školi pokušavaju pronaći bolje uvjete za sportsko napredovanje u inozemstvu, a upravo se to dogodilo i đakovačkoj košarci. Grad Đakovo ostao je bez dvojice stanovnika, dvije škole ostale su bez učenika, a klub je ostao bez dva igrača…

              Mađarska postaje obećana košarkaška zemlja

Pomalo u sjeni natjecanja u Drugoj košarkaškoj ligi Istok u kojemu đakovački košarkaši imaju tri pobjede iz tri susreta i jedina su neporažena momčad u ligi i euforije oko nastupa u Kupu Krešimira Ćosića gdje su Đakovčani ispali u trećem kolu od prvoligaša iz Borova, došlo je do odlaska dva mlada, najtalentiranija petnaestogodišnja igrača Jakova Marijanovića i Franka Jurića. Ova da su mlada košarkaša bila na meti mnogih prvoligaških klubova, međutim, nakon ljetnih praznika i početka sezone, došlo je do naglog preokreta. Dvojica mladića otišla su u mađarski PVSK Panthers gdje će trenirati pod palicom bivših osječkih trenera Frane Radana i Vanje Miljkovića koji su se preselili u Pečuh.

Đakovčani su već krenuli u hrvatsku školu u Pečuhu i već treniraju u mađarskom prvoligašu.

            Dvojac koji se iskazao na poluzavršnici Hrvatske u Đakovu

Podsjetimo da su Marijanović i Jurić bili nositelji igre mlađih kadeta koji su uvjerljivo osvojili prvenstvo Slavonije i Baranje čime su stekli pravo nastupa na Poluzavršnici Hrvatske koja se igrala u Đakovu. Đakovčani su, ponajprije zahvaljujući njima dvojici, osvojili dvije pobjede i treće mjesto. Nakon toga, Jakov Marijanović dobio je poziv za okupljanje hrvatske U – 14 reprezentacije. Đakovčanin je nastupio na turniru u Crnoj Gori gdje je odigrao dvije utakmice za hrvatsku reprezentaciju. Franko Jurić bio je u vrhu najboljih strijelaca.

Izvor: Đakovo.hr / Miro Šola

Podijeli
  •  
  •  
  •