/Izbornik Lino Červar objavio popis 28 reprezentativaca za EHF EURO 2018 EURO POČINJE 12.SIJEČNJA, PRIJE TOGA KAUBOJI ĆE ODIGRATI PRIPREMNI SUSRET SA CRNOM GOROM
lino červar hrs

Izbornik Lino Červar objavio popis 28 reprezentativaca za EHF EURO 2018 EURO POČINJE 12.SIJEČNJA, PRIJE TOGA KAUBOJI ĆE ODIGRATI PRIPREMNI SUSRET SA CRNOM GOROM

Izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije g. Lino Červar objavio je popis 28 igrača na koje računa za nadolazeće Europsko prvenstvo koje se od 12. do 28. siječnja 2018. održava u Hrvatskoj.

Pripreme za Europsko prvenstvo na rasporedu su od 18. do 24. prosinca te od 26. do 31. prosinca u Ivanić-Gradu. Završna faza priprema počet će 1. siječnja 2018. u Splitu, a u sklopu te faze priprema odigrat će se i pripremna utakmica protiv Crne Gore. Susret je na rasporedu 5. siječnja u Spaladium Areni.

Popis 28 reprezentativaca za EHF EURO 2018:

 1. Filip Ivić – HC PGE Vive Kielce
 2. Ivan Stevanović – HC Kadetten Schaffhausen
 3. Ivan Pešić – HC Meshkov Brest
 4. Mirko Alilović – HC Telekom Veszprem
 5. Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb
 6. Ivan Vida – RK Dubrava
 7. Ivan Čupić – RK Vardar
 8. Manuel Štrlek – HC PGE Vive Kielce
 9. Lovro Mihić – HC Orlen Wisla Plock
 10. David Mandić – RK Izviđač Ljubuški
 11. Marino Marić –MT Melsungen
 12. Željko Musa – SC Magdeburg
 13. Tin Kontrec – RK PPD Zagreb
 14. Kristian Bećiri – RK Celje Pivovarna Laško
 15. Igor Vori – RK PPD Zagreb
 16. Jakov Gojun – HC Füchse Berlin
 17. Halil Jaganjac – RK Metalurg
 18. Marko Mamić – HC PGE Vive Kielce
 19. Stipe Mandalinić – HC Füchse Berlin
 20. Domagoj Duvnjak – HC THW Kiel
 21. Igor Karačić – RK Vardar
 22. Lovro Jotić – HC Aalborg Handbold
 23. Luka Cindrić – RK Vardar
 24. Marko Kopljar – HC Füchse Berlin
 25. Luka Stepančić – HC Paris Saint-Germain
 26. Mario Vuglač – RK PPD Zagreb
 27. Šime Ivić – HC Orlen Wisla Plock
 28. Denis Buntić – HC MOL-Pick Szeged

 

Izbornik Lino Červar najavio je početak priprema za Europsko prvenstvo: ”Imamo sedam mladih i pet novih igrača te njih devet koji su visoki preko dva metra. To je bitno. Problem je što nećemo imati cijelu momčad na okupu tijekom cijelih priprema. U prvoj fazi priprema u Ivanić-Gradu od 18. do 24. prosinca neće biti Nijemaca i još nekih, dok će se veći dio njih priključiti od 26. prosinca. Završne pripreme počinju 1. siječnja u popodnevnim satima u Splitu i tamo smo sve do početka Prvenstva. Pokušat ćemo pripreme temeljiti na tri pravca. Bitno je imati tehničko-taktičku pripremu, psihološku te fizičku spremu.”

”Moramo odrediti cilj. Nije nam lako i nikada nismo imali težu situaciju. Sve me nekako podsjeća na prvenstvo u Portugalu. Ako želimo nešto napraviti na ovom prvenstvu, moramo to postići preko najjačih reprezentacija. Domaćini smo i zbog toga pored svih problema moramo gledati prema mjesecu jer kažu ako i napraviš pogrešku, svejedno si među zvijezdama. Znamo da će biti teško doći do medalje. Reprezentacija treba biti tim bez zvijezda i sretan sam što se naši igrači ponašaju skromno. Tražimo timske igrače i one koji će biti u stanju podnijeti odgovornost. Igrač mora biti pobjednik ne samo fizionomijom, već i karakterno”, nastavio je izbornik Červar. (HRS)

 

Podijeli
 •  
 •  
 •