/Izbornik Dalić veliki optimist VATRENI STIGLI U LIVERPOOL NA DVOBOJ S BRAZILOM
dalić modrić

Izbornik Dalić veliki optimist VATRENI STIGLI U LIVERPOOL NA DVOBOJ S BRAZILOM

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je iz Pule u Liverpool gdje će danas odigrati prvu pripremnu utakmicu protiv velikog Brazila vjerojatno predvođenog oporavljenim Neymarom. U najavi ove utakmice izbornik Dalić odradio je uobičajenu pressicu.

Povjerenje u Vatrene uoči susreta s Brazilcima

“Igramo protiv favorita Svjetskog prvenstva te moramo biti čvrsti i disciplinirani. Moramo vidjeti svoju snagu i svoje mane, igrat ćemo svoju igru i postaviti se agresivno. Ovo je sjajna priprema za Argentinu, protiv jakog suparnika, pri čemu nećemo imati veliki posjed lopte nego ćemo se morati i braniti. To želim testirati. Ovo mi je možda i najveća utakmica u dosadašnjoj karijeri, ali optimist sam. Izrazito vjerujem u svoju momčad te sam i ovako jakom utakmicom želio pokazati koliko mislim da smo snažni, kako bih uvjerio i sebe i igrače i navijače da imamo kvalitetu za dobar nastup na Svjetskom prvenstvu”

Priprema taktike

“U prvom ćemo poluvremenu isprobati jednu stvar za utakmicu s Argentinom. S obzirom na Messija, moramo pažnju posvetiti i obrani i pokušat ćemo sačuvati mrežu, a pogodak ćemo zahvaljujući svojoj kvaliteti uvijek postići. Dat ćemo priliku u nastavku još šestorici igrača, pogotovo veznjacima, s obzirom da će biti zahtjevan dvoboj, a finaliste Lige prvaka treba i malo odmoriti. Bit će to sjajan test za neke igrače, a Ćorluka će početi utakmicu, moramo vidjeti u kakvoj je formi. Vratio se od ozljede, nije uopće upitan, treba nam i izrazito mu vjerujem. Bit će nam samo dobitak u odnosu na utakmice protiv Ukrajine i Grčke. Ne želim se skrivati, imat ćemo još vremena popraviti neke stvari u naredna dva tjedna”

Važnost pozitivnog rezultata

“Neće biti ni euforije ni tragedije, dobili ili izgubili, možemo samo izvući korist iz ovog susreta. Ostat ću realan, smiren, ne ići u ekstreme – meni je najvažnija stabilnost. Želim svu svoju energiju preusmjeriti na igrače kako bismo u konačnici najbolji bili upravo protiv Nigerije. Rezultat je uvijek jako bitan, nitko ne želi izgubiti, ali ključno je isprobati neke stvari. Moramo iskoristiti Brazil i Senegal za dobivanje odgovora na preostale upitnike, omogućiti igračima pravi ritam nakon tjedan dana jakih treninga”

Odrađeni posao u Rovinju

“Jako sam zadovoljan s treninzima, igrači su pokazali sjajan pristup, nije bilo baš nikakvih problema. To me veseli, daje mi vjeru i nadu. Hrvatska ne smije odustajati od svoje igre, no ponešto moramo još korigirati. Bit ćemo samo kvalitetniji i bolji, konačno smo kompletni, a bez pažljivog rada nema ničega”.

Podijeli
  •  
  •  
  •