Ivan Nikolić – 15 godina od pogibije mladog nogometaša Marsonije

Na današnji Badnjak navršava se 15 godina od pogibije Ivana Nikolića, bivšeg člana Marsonije pred kojim je bila lijepa nogometna karijera. Za njegovu obitelj svaki Badnjak je tužan jer se na taj dan prisjećaju prometne nesreće u kojoj su tragično i zauvijek izgubili svog Ivana.

 

Prošlo je 15 godina od kada su otac Mato i majka Marija Nikolić u prometnoj nesreći izgubili svog sina Ivana, nogometaša Marsonije koji je tada tek napunio 17 godina. Ivan Nikolić rođen je 1988. godine, dok je prvi razred osnovne škole završio u Sikirevcima rodnom mjestu svojih roditelja. Otac Mato do 1996. godine aktivno je igrao nogomet u Sikirevcima, da bi godinu dana kasnije postao i trener. Prateći treninge i utakmice Sikirevaca u kojima mu je igrao otac, Ivan Nikolić zavolio je nogomet.

 

Ivan Nikolić nogomet je počeo trenirati s 8 godina u limačima Marsonije kod tadašnjeg trenera Predraga Samardžije, da bi kasnije preko mlađih i starijih pionira te kadeta i juniora došao do seniora. Pozivan je u selekciju Slavonije i Baranje za uzrast starijih pionira i kadeta. Bio je ljevak te je u mlađim uzrastima zabijao puno golova.

 

U svim tim mlađim selekcijama uz Samardžiju treneri Ivanu Nikoliću bili su: Darko Basara, Alen Čmelješević, Željko Vlasac, Damir Ruhek, Tadija Brnić, Antun Gajger, Josip Markovinović i Vjeran Simunić kod kojeg je debitirao za seniorski sastav Marsonije. Tu jesen 2005. godine Bijelo – crni igrali su Drugu ligu, a mladi 17- godišnji Nikolić postigao je i svoj prvi gol za seniorsku momčad.

Obitelj Nikolić uvijek će pamtiti Badnjak 2005. godine jer su to jutro izgubili sina Ivana koji je bio pred vratima prve momčadi Marsonije, dok su mu stručnjaci predviđali lijepu nogometnu karijeru.

 

Supružnici Mato i Marija Nikolić danas sreću i zadovoljstvo imaju u unucima koji žive u Zagrebu, ali ih redovito posjećuju. Stariji Noa koji ima 7 godina trenira u Školi nogometa Rio u Dubravi, dok je i mlađi 3.-godišnji Luka također zainteresiran za ovaj sport.

 

Godinu dana nakon što se ugasio mladi život Ivana Nikolića, 12. kolovoza 2006. godine obitelj Nikolić i NK Marsonia organizirali su Memorijalni turnir Ivanu u spomen na kojem je naslov pobjednika osvojio Osijek ispred Cibalije, Kamen Ingrada iz Velike i njegovog matičnog kluba Marsonije.

Tekst i foto: Josip Šebalj

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.