/Igrači Nexea krenuli s pripremnim periodom KRAJEM MJESECA NEXE ĆE U SKLOPU SEHA LIGE U BUKUREŠT
nexe

Igrači Nexea krenuli s pripremnim periodom KRAJEM MJESECA NEXE ĆE U SKLOPU SEHA LIGE U BUKUREŠT

Rukometaši rukometnog kluba Nexe odradili su već prvi službeni trening u 2019. godini. Nakon odmora od najuspješnije sezone, a prvenstveno i cijele 2018. godine, Gromovi su se vratili u dvoranu te marljivo treniraju za nastavak sezone. Pred nama je već za par dana nekoliko pripremnih utakmica, a kako stvari stoje i SEHA liga te utakmica 15. kola već 24.01.2019. između RK Steaua i RK Nexe u Bukureštu. U međuvremenu rukometaši već sutra putuju u Mađarsku gdje će se odigrati i prijateljska utakmica između domaćina RK Komlo, a utakmica započinje u 18 sati. Isto tako igrati će se nekoliko prijateljskih utakmica u Požegi te nešto dalje u Sloveniji u Dobovi, a o tome u narednim danima koji su pred nama.

Nekoliko riječi kako je protekao odmor te što nas sve očekuje u narednim danima i mjesecima rekli su nam igrači Vladan Lončar i Marin Jelinić, dok se igračima u komentaru priključio i trener Hrvoje Horvat, koji je među ostalim pohvalio naše reprezentativce te im zaželio puno sreće na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj.

Vladan Lončar

„Bile je teška prva polusezona, međutim za nas stvarno uspješna. Kratki odmor i sada se trebamo što prije i što bolje spremiti za nastavak sezone. Očekuje nas težak raspored kako u SEHA ligi tako i u Europi, ali ako želimo ostvariti sve zacrtane ciljeve moramo se što bolje spremiti.”

Marin Jelinić

„Čeka nas dosta težak raspored i pred nama imamo veliki broj utakmica. EHF je pred nama, a tu je i također još pet kola SEHA lige. Moramo se dosta dobro spremiti kako bi uspjeli otići na Final fourte postigli zacrtane ciljeve u EHF kupu. Ja sam bio dosta dugo ozlijeđen, čak sedam mjeseci i nakon ozljede hvala Bogu dobro mi ide. Oporavak je prošao odlično, vraćam se na željeni nivo i sada se nadam da će dalje biti sve bolje i bolje.”

Par riječi o onome što ih očekuje rekao je i glavni trener RK Nexe Hrvoje Horvat.

„Biti ću nezahvalan od samog početka, jer ću tražiti od dečki još dodatni angažman, još ulaganje dodatnih napora i truda. Moram priznati kako su u 2018. godini bili stvarno perfektni, ali kako kažu kad trener postane zadovoljan da treba otići. Mislim da još nismo dotaknuli svoje limite te da imamo dosta prostora i vjerujem da ćemo se kroz ove pripreme dodatno unaprijediti, pojačati, poboljšati i kada se kompletiramo da ćemo igrati bolji rukomet nego što smo igrali u prvom dijelu sezone. Volio bih da ostanemo zdravi, da pripreme prođu bez težih ozljeda te se nadam da ćemo od samog početka, gdje nas čekaju već odlučujuće utakmice i u SEHA ligi i Europi biti pravi. Potvrda dobrog rada u klubu i oko kluba je da su naši reprezentativci izborili odlazak u Njemačku. Rijetko koji klub se može pohvaliti s četiri reprezentativca i ovom prilikom bi im čestitao te im zaželio puno uspjeha, minutaže te da se vrate s medaljom u Našice.” – rekao je trener Horvat i naglasio kako je vratar Radovanović uspješno operiran, koljeno je dobro, sve je prošlo očekivano i te kako očekujemo da će odraditi rehabilitaciju prema željama i zahtjevima svih kako bi se što prije vratio na teren i u klub RK Nexe.

Foto Nexe

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.