/I dalje rastemo zajedno! ČINI SE DA RADIMO DOBAR POSAO
sportalo

I dalje rastemo zajedno! ČINI SE DA RADIMO DOBAR POSAO

Kao i svi koji svoj posao rade s ljubavi i emocijama često se pitamo radimo li dobar posao. Sportalo smo pokrenuli iz čistog entuzijazma i želje da učinimo nešto za promociju sporta, da olakšamo pristup informacijama svim ljubiteljima sporta u Slavoniji i Baranji. A ni sami pojma nismo imali koliko vas je. Ili koliko nas je da budemo precizni!

Često posegnemo za Google analyticsom da vidimo gdje smo, uspoređujemo čitanost, gledamo kada rastemo i kada padamo te pokušavamo učiniti što više za rast, kako čitanosti tako i kvalitete onoga što radimo. Kroz to praćenje vrlo smo brzo i vrlo lako zaključili da je nogomet bez konkurencije broj jedan, daleko najčitaniji i zato smo prilično fascinirani koliko ste nas pratili proteklog mjeseca kada osim malonogometnih turnira nije bilo nikakvih nogometnih događanja.

Siječanj je tradicionalno od kada smo krenuli s radom mjesec u kojem nam je čitanost debelo najniža iz sasvim razumljivih razloga, pa pogledajte sada ove podatke.

U siječnju 2018. godine imali smo manje od 90 000 pregleda ili u nekakvom prosjeku tek 3000.

screenshot-analytics.google.com-2019.02.11-14-05-24

Ove godine to je puno zanimljiviji broj pregleda od 150 000! Naravno, daleko je to od naših top izdanja, ali za siječanj i sportski portal to je po nama sjajan rezultat! I više nego dovoljan da budemo zahvalni i zadovoljni učinjenim!

screenshot-analytics.google.com-2019.02.11-14-04-41

Zanimljivo je i da je u prosincu čitanost ostala praktično na istoj razini u odnosu na protekli prosinac iako smo si uzeli mini godišnji odmor i nismo stavljali nove objave 5 dana. Prema Google analyticsu najveću čitanost imamo u Zagrebu, nakon toga slijede Osijek, Slavonski Brod, Vukovar i Munchen. Čitani smo naravno i u Dalmaciji, Istri i čitavoj RH, a naravno prate nas i naši iseljenici širom svijeta, od Europe, preko Amerika i Australije do Azije. Kada pogledamo od kud smo krenuli i gdje radimo, prilično fascinantno :) Posebno kada znamo da nismo koristili nikakve marketinške mogućnosti poput plaćenih oglasa na društvenim mrežama ili raznog drugog oglašavanja koje se nudi na bespućima interneta. Čisti rad, trud i – vi koji nas pratite i dijelite na svojim FB profilima!

screenshot-analytics.google.com-2019.02.11-14-20-14

Zadovoljstvo je veliko do sada učinjenim, nastojat ćemo biti još bolji i time doći do još zanimljivijih brojki u rubrici čitanost.

Podijeli
  •  
  •  
  •