/Hrvatski dragovoljac: Planirano – ostvareno DRENOVČANI KONAČNO U 1. ŽNL
IMG_20190602_211037_112

Hrvatski dragovoljac: Planirano – ostvareno DRENOVČANI KONAČNO U 1. ŽNL

BRODSKI DRENOVAC – Da je jesenski dio bitke za bodove bio tako uspješan kao  proljetni , nogometaši Hrvatskog dragovoljca iz Brodskog Drenovca, članovi 2.ŽNL Požeško-slavonske , sada bi bili prvaci ove lige. U tek završenoj prvenstvenoj sezoni,  drenovčani su na prvenstvenoj ljestvici osvojili visoku  četvrtu poziciju  sa ukupno osvojenih trideset i dva boda, od čega su samo u proljetnom dijelu u devet susreta, bez ijednoga poraza,  osvojili dvadeset jedan bod , što je skoro duplo više od jesenskoga dijela, kada su u isto toliko susreta , uknjižili samo jedanaest bodova.
              Ono na čega su u Drenovcu u protekloj sezoni posebno ponosni, što je sada već bivši njihov igrač, Pavo Nikolić, najbolji strijelac 2. ŽNL, a igrao je u Drenovcu samo jesenski dio,  i što nakon Hrvatskog dragovoljca uspješno brani boje pleterničkogtrećeligaša Slavije.

            Kako su u Drenovcu na početku proljetnoga dijela najavljivali,  da im je cilj na kraju prvenstva osvojiti minimalno peto mjesto, što bi im jamčilo , u reorganizaciji natjecanja, plasman u 1. ŽNL  PŽS,  u klubu su sa ostvarenim rezultatom  jako zadovoljni , od predsjednika Ive Matoševića,  do trenera  Željka Matijevića, koji je rekao, da ima dva raspoloženja i ocjene protekle prvenstvene sezone. Za onu jesensku dionicu kaže , da je bila dosta loša i za zaborav, a  za  ovo proljetnu siguran je,  da je pokazala pravo lice i  mogućnosti, te snagu i generacijsko  zajedništvo  dragovoljaca. Zahvalio se svojim igračima na uloženom trudu i dobrim igrama, te je zasluge za krajnji rezultat pripisao upravo njima.
             Ostvareni rezultat , i plasman u viši stupanj natjecanja, nogometaši Hrvatskog dragovoljca poklonili su  svojim vjernim navijačima , jer je ostvaren uoči jubilarne  natjecateljske sezone 2019/20 u kojoj klub iz Brodskog Drenovca slavi dvadesepetugodišnjicu postojanja, što će na primjeren način biti obilježeno i proslavljeno u proljeće iduće godine.
              Kako po običaju i pravilu uz dobre rezultate idu i nagrade, za to su se pobrinuli u gradskoj upravi Grada Pleternice, na čelu sa gradonačelnicomAntonijom Jozić. Već ranije planirani i odobreni, u tijeku su radovi na  montaži i instaliranju rasvjete na stadionu Hrvatskih vitezova u Brodskom Drenovcu, i oni će biti završeni  za nekoliko dana. Puno će to značiti nogometašima Hrvatskog dragovoljca, prvenstveno zbog mogućnosti treniranja u večernjim satima , kada većina igrača ima najviše slobodnog vremena. I nije to sve od Grada Pleternice. Odobrena su i sredstva za priključenje klupske zgrade na gradski vodovod, što će u skorom vremenu biti realizirano.
               Sve ovo uvelike će pridonijeti konfornijem i kvalitetnijem radu u Hrvatskom dragovoljcu, a pogotovo u radu sa mlađim kategorijama, kojih na sreću u Drenovcu ima,  a onda niti natjecateljskirezultati klupski ekipa  neće izostati.
foto: Ž.M.
tekst:
Franjo Memedović
Podijeli
  •  
  •  
  •