/Hrvatska svladala Južnu Koreju uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo HALIL JAGANJAC NA POŠTEDI ZBOG LAKŠE POVREDE
JUNIORI RUKOMET HRS

Hrvatska svladala Južnu Koreju uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo HALIL JAGANJAC NA POŠTEDI ZBOG LAKŠE POVREDE

U posljednjoj prijateljskoj utakmici uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo, hrvatska muška juniorska reprezentacija je pobijedila Južnu Koreju s rezultatom 30:22 (13:11). Utakmica je odigrana u slovenskim Zrečama gdje je Koreja odradila završene pripreme prije odlaska na svjetsku smotru u Španjolsku. Hrvatska je nastupila bez Halila Jaganjca koji je dobio poštedu zbog lakše ozljede, ali njegov put na Svjetsko prvenstvo nije upitan.

Naša reprezentacija dobro je otvorila utakmicu i otpočetka kontrolirala i igru i rezultat. Sredinom prvog dijela već je imala 4 pogotka prednosti. Međutim, uporni Korejci su se uspjeli vratiti u završnici, ali ne i dobiti prvo poluvrijeme koje je pripalo Hrvatskoj s 13:11.

Još je bolji bio nastavak u kojem su hrvatski juniori malo po malo dizali prednost da bi u jednom trenutku imali i 9 pogodaka viška, 20:11. Gotovo svi igrači koji su bili u sastavu Hrvatske, upisali su određenu minutažu u igri.

Najefikasniji je bio Filip Vistorop sa 7 pogodaka, drugi naš strijelac Marko Račić s 4. Kod Korejaca, najraspoloženiji Kang Tan s 4 zgoditka.

Davor Dominiković, izbornik muške juniorske reprezentacije
Možemo biti zadovoljni s onim što smo napravili. Bilo je jako dobrih trenutaka, ali i onih koje želimo izbjeći ako je to ikako moguće. Koreja je vrlo nezgodna reprezentacija, i nije lako s njom igrati. Imaju specifične akcije pa su naši obrambeni visoki igrači trebali uložiti strahovito puno truda da to pročitaju i zaustave. I uspješno je to bilo što potvrđuje da smo primili samo 23 pogodka. Vistorop je jako dobro, ne samo zabijao nego i organizirao našu igru i to je nešto što nas također jako ohrabruje. Halil je bio pod antibioticima, propustio nekoliko treninga i nismo ga zato koristili. A priliku je dobio Šarac. Imamo još nekoliko dana da ispravimo slabosti koje smo primijetili i vjerujem da ćemo dosta mirni otići na Svjetsko prvenstvo.

Foto HRS

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.