/Hrvatska lako protiv Švicarske UVJERLJIVO OTVARANJE EUROPSKOG PRVENSTVA
u 16 ženska hrvatska reprezentacija

Hrvatska lako protiv Švicarske UVJERLJIVO OTVARANJE EUROPSKOG PRVENSTVA

U prvoj utakmici Europskog prvenstva B divizije Hrvatska je svladala Švicarsku sa 65:46 (15-4, 21-26, 16-8, 13-8). Ženska kadetska reprezentacija je uspješno završila svoj prvi nastup na Europskom prvenstvu B divizije u Sofiji. Rezultatom od 65:46 svladala je Švicarsku, a u narednim danima ih u skupini C očekuju još i Norveška, Kosovo, Izrael i Slovačka.

Već je u prvoj četvrtini bilo jasno da Švicarska neće moći parirati našoj reprezentaciji kojoj je to prvi put da se natječe u B diviziji. Hrvatska je otvorila utakmicu sa 6:0, a reprezentativke Švicarske su do isteka prvih 10 minuta uspjele ubaciti tek četiri poena.

U drugoj četvrtini je došlo do malog pada u našim redovima i na veliki odmor se odlazi s 36:30, „samo“ 6 poena vodstva. Ipak, u drugo poluvrijeme ulazi jaka Hrvatska koja je Švicarskoj u nastavku igre dopustila tek 8 poena po četvrtini. Utakmica je riješena na prijelazu iz treće u četvrtu četvrtinu kada je rezultat otišao u visine s 45:38 na 58:38.

Hrvatsku je do pobjede predvodila Dorja Iva Žaja s 21 poenom, 14 skokova i 4 asistencije. Kapetanica Vivien Nejašmić je postigla 13 poena, 4 skoka i 4 osvojene lopte.

U švicarskoj reprezentaciji ni jedna igračica nije dosegla dvije znamenke, a najbliža je bila Lena Marie Hügli s 9 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Podijeli
  •  
  •  
  •