/Hrvatice se okupile za gostovanje u Švedskoj SPEKTAKULARNIM SPLIĆANKAMA ČAK 6 POZIVA
hrvatska žene velika

Hrvatice se okupile za gostovanje u Švedskoj SPEKTAKULARNIM SPLIĆANKAMA ČAK 6 POZIVA

Hrvatske nogometne reprezentativke okupile su se i spremaju se za kvalifikacijski ogled sa Šveđankama. Izbornik Božidar Miletić je pod dojmom sjajnih partija i osvajanja drugog mjesta igračicama Splita poslao šest poziva, dok su Osječanke došle samo do naslova prvaka za što im je udijelio čak tri pozivnice za ovo okupljanje. Zaista za ne povjerovati kada se pogleda popis na kojem je šest igračica Splita!? Kakvi su kriteriji u pitanju vjerojatno zna samo Izbornik, ali je i više no očito protežiranje jednog kluba i njegovih igračica nauštrb onih koje vladaju hrvatskim nogometom punih 27 godina!

screenshot--2018.06.05-23-25-56

Sigurni smo da izbornik ima pristup Comet sustavu, ali čisto za podsjetnik svima koji ga nemaju serviramo listu strijelaca u protekloj sezoni. Završnu ljestvicu lige nećemo, ona je 12 godina u nizu nepromjenjena, ŽNK Osijek je prvak, ŽNK Osijek je postigao najviše golova, njih 207(!!), ŽNK Osijek primio je najmanje golova, samo 2, od najvećeg konkurenta prepunog reprezentativki – niti jedan! ŽNK Osijek ima dva najbolja strijelca lige, sjajna mlada Lorena Balić zabila je dvostruko više od prve pratilje koja ne igra s njom u klubu.. A ovo je popis izbornika Božidara Miletića:

– Doris Bačić (Anderlecht), Maria Kunštek (Osijek), Sandra Žigić (USV Jena), Ana Jelenčić (Leczna), Leonarda Balog (Split), Helena Spajić (Rijeka), Antonia Dulčić (Split), Kristina Šundov (Basel), Iva Landeka (Rosengard), Petra Pezelj (Agram), Stephanie Bukovec (Zwolle), Monika Conjar (Split), Maja Joščak (Osijek), Mateja Andrlić (Osijek), Tea Pedić (Split), Mihaela Horvat (Split), Melani Mihić (Agram) i Ana Dujmović (Split).

Stručni stožer reprezentacije čine izbornik Božidar Miletić, trener Mate Prskalo, trener vratarki Krešimir Jaklin, kondicijski trener Jure Perković, liječnica Antea Buterin, fizioterapeutkinja Iva Meglajec-Papa, ekonom Verica Medved, tajnik Denis Lukša i vođa puta Alojzije Šupraha.

Na tablici kvalifikacijske Skupine 4 vodi upravo Švedska s maksimalnih 12 bodova iz četiri utakmice, a slijede Danska s devet i Ukrajina sa sedam. Hrvatice su na petoj poziciji s dva osvojena boda, na gostovanjima kod Ukrajine i Mađarske. Hrvatska je Švedsku ugostila u listopadu prošle godine u Varaždinu, pri čemu su gošće slavile 2:0, pogocima Hurtig i Asllani u drugom poluvremenu. Kako biramo, dobro i stojimo na tablici. Naravno da našim djevojkama iz kojeg god kluba dolazile želimo svu sreću, pobjedu baš u svakoj utakmici, ali neke stvari jednostavno se moraju reći!

Podijeli
  •  
  •  
  •