/Hrvatice prvi put osvojile zlato u Ičićima VELIKI TURNIR ODBOJKE NA PIJESKU
13000V

Hrvatice prvi put osvojile zlato u Ičićima VELIKI TURNIR ODBOJKE NA PIJESKU

Ovogodišnje izdanje Ičići MASTERS turnira u odbojci na pijesku premašilo je sva očekivanja! Klub odbojke na pijesku Opatija u organizaciji s Hrvatskim odbojkaškim savezom ove su godine igračima osigurali, dosad najveći, nagradni fond u iznosu od 50.000 kuna što je privuklo rekordan broj prijavljenih igrača i igračica. 

Šesnaest muških i ženskih parova, koji su prošli u glavni dio turnira, od prijavljenih sveukupno 40 ekipa, kroz četiri je dana dokazalo da je odbojka na pijesku sport koji definitivno puni tribine na ičićanskim terenima.

Prva tri dana turnira obilježili su atraktivni mečevi, no posljednjeg dana svjedočili smo kako izgleda kad se u terenu susretnu najbolji igrači odbojke na pijesku iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

U ženskoj konkurenciji nepobjedive su bile naše djevojke Sara Radanović i Valentina Vrbanc te su u uzbudljivoj borbi s 2:1 protiv prvakinja Srbije, Nataše Savović i Katarine Raičević, dokazale kako zavrjeđuju biti zlatne. Ovo je ujedno i prvi put u pet godina, da su Hrvatice u Ičićima osvojile turnir.

„Bio je izniman gušt igrati u finalu, no nije bilo nimalo lagano. Protivnice su iskoristile sve naše slabosti, no to ovog puta nije bilo dovoljno. Napokon smo pobijedile na najdražem nam turniru i osjećaj je zaista prekrasan!“ –  izjavila je zlatna Sara Radanović.

Broncu su izborile Kaja Kersnik i Tjaša Jančar, slovenski par koji je rezultatom od 2:0 porazio sunarodnjakinje Ninu Kontrec i Tajdu Lovšin.

Za fantastično finale u muškoj konkurenciji zaslužni su Jan Pokeršnik i Nejc Zemljak, po drugi put zlatni u Ičićima, koji su s 2:0 pobijedili domaću ekipu Filipa Silića i Josipa Pribanića. Borba za treće mjesto u muškoj konkurenciji nažalost se nije održala, već su Slovenci Danijel Pokeršnik i Tadej Boženk zbog ozljede predali utakmicu najmlađoj ekipi na turniru, sunarodnjacima Žigi Kumeru i Roku Možiču, čija je igra tijekom cijelog turnira bila pravo osvježenje.

Za neponovljivu atmosferu zaslužni su i gledatelji koji su ispunili tribine i vatreno navijali tijekom utakmica te su također imali prilike osvojiti i brojne nagrade zahvaljujući i sponzorima, koji su i ove godine podržali jedini MASTERS turnir Otvorenog prvenstva Hrvatske. Snimke finala te utakmica za bronce u ponedjeljak i utorak moći će se pogledati na kanalu Arena Sporta i Sportskoj televiziji.

Podijeli
  •  
  •  
  •