/Hrvati osvojili Srebrnu ligu U FINALU PALA BJELORUSIJA
Screenshot_20180617-145927_Facebook

Hrvati osvojili Srebrnu ligu U FINALU PALA BJELORUSIJA

Hrvatska odbojka vraća se na veliku scenu. Ženska reprezentacija raste iz okupljanja u okupljanje, muškarci su sjajnim igrama došli do naslova pobjednika Srebrne lige i u sljedećoj sezoni igrat će u elitnom razredu europske odbojke.

Završni turnir igrao se u Makedoniji. U polufinalu izabranici Ivana Rančića su gubili 2:0 od domaćina ali su se vratili i izborili finale u kojem ih je čekala Bjelorusija koja je u ranijem dijelu natjecanja slavila protiv naših odbojkaša. Ovoga puta sve je bilo drugačije, Hrvatska je krenula jako dobro i uvjerljivo osvojila prvi set. U drugom je došlo do pada koncentracije, protivnik se brzo odvojio na veliku prednost i došao do poravnanja. U  trećem i četvrtom setu vodila se žestoka borba za svaki poen. Hrvatska reprezentacija nošena na krilima odličnog Lea Andrića, koji je ujedno i najbolji igrač turnira i utakmice s čak 29 poena i 5 as servisa osvaja zadnja dva seta (26:24, 25:23) i postaje prvak Srebrne europske lige

Odbojka je sport koji je Hrvatima u genima, imamo sve tehničke i fizičke predispozicije za biti u svjetskom vrhu, ono što nam nedostaje je sustavan rad i masovnost iz koje bi isplivala kvaliteta. No, to su pitanja za vrh saveza, ali i države u kojoj ne postoji sustav bavljenja sportom od malih nogu. U svakom slučaju, našim odbojkašima velike čestitke na ovom rezultatu, sada su podigli ljestvicu, puno od njih očekujemo i u narednim natjecanjima.

Podijeli
  •  
  •  
  •