/Handball Team Slavonia pokorio Europu NAŠI PROBRANI RUKOMETAŠI OSVOJILI PRESTIŽNI PARTILLE CUP U ŠVEDSKOJ
HT SLAVONIA

Handball Team Slavonia pokorio Europu NAŠI PROBRANI RUKOMETAŠI OSVOJILI PRESTIŽNI PARTILLE CUP U ŠVEDSKOJ

Uz sjajan uspjeh naših “vatrenih”, jučer je ispričana još jedna sjajna sportska priča. Naime, kako smo već ranije pisali, rukometna mladost Slavonije je ujutro, 1. srpnja 2018. godine, otputovala autobusom iz Valpova na 48. Partille cup, koji se od 2. do 7. srpnja 2018. održavao u Göteborgu.

ht sl obje
Na prilično naporan put koji je trajao otprilike 35 sati (od toga 9 sati trajektom) krenula su 34 mlada igrača iz 10 različitih slavonskih klubova u pratnji 2 trenera i predstavnika selekcije. Treneri su Alenko Bajer i Matija Fumić, a u stožeru je i Dario Berečić. Svi iz Valpova. Partille cup je najmasovniji i najprestižniji svjetski rukometni turnir za mlade kategorije od 10-21 godina. Sudjeluje 50 zemalja, 1200 ekipa s oko 22.500 natjecatelja.
Reprezentacija Slavonije nastupila je u dvije konkurencije U14 (2004. i ml.) te U11 (2007. i ml.) pod nazivom Hanball team SLAVONIA. Važno je napomenuti da je ovo je prvi puta da je neka ekipa iz Slavonije nastupila na ovom turniru i to pod pokroviteljstvom Zagrebačkog rukometnog saveza, nositelja cjelokupnog projekta

ht slav

U uzbudljivim susretima s vršnjacima iz Danske, Švedske, Farskih otoka, Rusije i Norveške obje selekcije dječaka uvjerljivo su zauzele prva mjesta u svojim skupinama i prošli u “play-off” fazu natjecanja. Nažalost, spletom nesretnih okolnosti u žestokoj konkurenciji, selekcija U14 (2004. i ml.) “zlatnim golom” zaustavljena je u 1/4 finala, dok je mlađa selekcija U11 (2007. i ml.) uspjela otići do samog kraja i u finalu kupa u napetoj završnici pobijediti svoje također izvrsne vršnjake iz RK Zagreb.

ttt

Jučer su mali slavonski junaci u noćnim satima krenuli prema domovini i povratak u Valpovo se očekuje iza ponoći s nedjelje na ponedjeljak i nadamo se da će doček biti onakav kakav zaslužuju!!!

Foto čitatelj

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.