/Graničari igraju derbi začelja sljedećeg vikenda I GRANIČAR I DRAGOVOLJAC SU PODBACILI U DOSADAŠNJIM UTAKMICAMA
IMG_20171011_172850_116

Graničari igraju derbi začelja sljedećeg vikenda I GRANIČAR I DRAGOVOLJAC SU PODBACILI U DOSADAŠNJIM UTAKMICAMA

ZAGRAĐE/DRENOVAC- Jesenska poludionica u 2. ŽNL Požeško slavonskoj ulazi u svoju treću trećinu. U nedjelju se igra 7. kolo u kojem će se najzanimljivi susret odigrati  u Zagrađu, gdje domaći Graničar u derbiju začelja dočekuje Hrvatski dragovoljac iz Brodskog Drenovca.

Ova dva kluba proteklih šest kola nisu baš previše rezultatima obradovali svoje navijače što i pozicije na prvenstvenoj ljestvici pokazuju. Drenovčani su na sedmoj poziciji sa isto toliko osvojeni bodova, dok su zagrađani jedno mjesto niže sa samo šest bodova. Mnogi će se složiti da ova dva kluba spram svojih mogućnostima i kvalitete igračkog kadra zaslužuju koje mjesto više na prvenstvenoj ljestvici, ali zbog pomanjkanja sportske sreće ili zbog olakog pristupa i neozbiljnog shvaćanja protivnika odoše rezultati na drugu stranu. Liga je kratka , i za čas si gore, a samo za dva kola , evo te dolje.
Nedjeljna utakmica koja se igra  na Stadionu Glivnjak u Zagrađu i koja počinje u 15 i 30, za Zagrađane i Drenovčane uvijek je više od borbe za prvenstvene bodove. Bez obzira na mjesta na prvenstvenoj ljestvici to su utakmice za prestiž, jer tko pobjedi taj nosi titulu boljega u graničarskom kraju. Upravo zbog ovakve karakteristike ovih susreta i nedjeljni će biti na toj razini što će zasigurno u Zagrađe privući mnoštvo zaljubljenika u nogomet, ne samo iz ova dva sele nego i sa šireg pleterničkog područja.
U nedjeljno predvečerje u Zagrađu će netko slaviti,  jer polovični rezultat nije u tradiciji Graničara i Hrvatskog dragovoljca, ali bez obzira tko pobjedi, sigurno je jedno, navijačko prijateljstvo i rivalstvo zagrađana i drenovčana, nastavlja se u trećem poluvremenu.
foto i tekst: Franjo Memedović
Podijeli
  •  
  •  
  •