/Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava primio je odbojkašice ENNA Vukovar IZBOREN POVRATAK U SUPERLIGU
vukovar enna

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava primio je odbojkašice ENNA Vukovar IZBOREN POVRATAK U SUPERLIGU

Ovom prilikom gradonačelnik Penava svim članicama ŽOK ENNA Vukovar želio je čestitati na ostvarenim izvanrednim sportskim rezultatima te izraziti potporu Grada Vukovara u daljnjem radu.
„Vrlo sam ponosan na ostvarene rezultate i na naše odbojkašice koje su pokazale kako je ženska odbojka u Vukovaru s razlogom prvi sport u našem gradu, ne samo po tradiciji nego i po ostvarenim rezultatima, a to se najviše osjeća po posjećenosti utakmica. Ono što treba istaknuti je da se radi o jednom prijelazu, načinu funkcioniranja koji bi voljeli da usvoje i druge udruge. Ne samo da je igrački kadar kluba preuzeo klub u smislu funkcioniranja, da je donio kroz mlade vrhunske sportašice potrebnu struku u samom radu i s igračicama i s mlađim dobnim kategorijama, nego je uspio i u tome da je u samu upravu kluba doveo i privatnog pokrovitelja. Riječ je o tvrtki Energia naturalis (ENNA) čime je napravljen ogroman iskorak u odnosu sve ono  što vukovarski klubovi imaju i čine. Želja nam je vidjeti da i drugi klubovi slijede ovaj primjer jer očito da se može, ukoliko se posjeduje kvaliteta, ukoliko se na neki način promovira ono što sport je i pristupom prema ljudima u poslu i načinom življenja” zaključio je gradonačelnik Ivan Penava.

Prva ekipa ŽOK ENNA Vukovar u natjecateljskoj sezoni 2017/2018 osvojila je 1. mjesto u Prvoj ligi, a time osigurala i povratak u Superligu, među osam najboljih ekipa Hrvatske.
„Jako sam zadovoljna rezultatom koje smo uspjeli ostvariti u kratkom vremenu i ekspresno se vratiti u Superligu. Do kraja je bilo neizvjesno hoćemo li ući u Superligu s prvog ili drugog mjesta ali željeli smo ostvariti najbolji rezultat i ući s prve pozicije. Odlučili smo da nećemo praviti veliku pauzu. Dogovoreno je da ćemo nastaviti trenirati, pokušati ostaviti ekipu na okupu što smo i uspjeli. Svakako da planiramo dovesti nove igračice, nikakva velika pojačanja jer kostur ekipe baziramo na našim domaćim igračicama koji je odličan ali bi nam dobro došle nove igračice koje bi nam potpomagale s klupe i na treninzima,” istaknula je predsjednica kluba Marijeta Majer.

Izvor: Vukovar.hr

Podijeli
  •  
  •  
  •