/Gračan optimist uoči Eura 25 IGRAČA NA IZBORNIKOVOM POPISU
0000027764_685_375_cut

Gračan optimist uoči Eura 25 IGRAČA NA IZBORNIKOVOM POPISU

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Nenad Gračan održao je konferenciju za medije povodom objave šireg popisa kandidata za Europsko prvenstvo.

Hrvatska U-21 okupit će se 3. lipnja u Zagrebu te otputovati na pripreme u Medulin kako bi u što boljoj formi dočekala nastup na europskoj smotri u Italiji i San Marinu. Izabranici Nenada Gračana u sklopu Skupine C igraju 18. lipnja protiv Rumunjske, 21. lipnja protiv Francuske i 24. lipnja protiv Engleske.

“Pozvali smo 25 igrača s obzirom na neke postojeće ozljede, a nije isključeno ni da se netko ozlijedi u nadolazećem razdoblju. Na svim smo pozicijama pokušali imati po dvojicu igrača, dok na desnom beku imamo igrače koji mogu biti i stoperi”, objasnio je izbornik Gračan.

“Najmanje problema imamo u veznom redu, svi dobro igraju u kontinuitetu. Što se napada tiče, Jakoliš je bio dobar u kvalifikacijama, ali nema kontinuitet te smo pozvali i Kulenovića, pa ćemo vidjeti tko će naposljetku ići na Europsko prvenstvo”, dodao je.

Bez obzira na tešku skupinu, Hrvatska želi do dobrog rezultata, a plasman u polufinale značio bi i plasman na Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine.

“Kad smo se već plasirali, želimo napraviti dobar rezultat. Ova generacija to može, a vodilja nam je seniorska reprezentacija – uz zajedništvo, kompaktnost i disciplinu možemo do cilja. Naravno da će biti teško u skupini, ali treba biti optimist, igrači jedva čekaju natjecanje i bit će dovoljno motivirani i disciplinirani”, zaključio je Gračan

Podijeli
  •  
  •  
  •