/Gabrijel Boban ponovo u Velikoj BOBAN JE PRVE KORAKE NAČINIO U PAPUKU TE KAMEN INGRADU
gabrijel boban nkos

Gabrijel Boban ponovo u Velikoj BOBAN JE PRVE KORAKE NAČINIO U PAPUKU TE KAMEN INGRADU

Gabrijel ima još dva brata i dvije sestre, a u Velikoj mu je ostala živjeti još jedino majka Katica.

Gabrijel Boban posebno se razveselio dolasku osječkih nogometaša u Veliku. Ovo je njegov kraj, obiteljska kuća udaljena je svega kilometar i pol od stadiona na kojemu Bijelo-plavi ovih dana treniraju, a svakoga dana dođe ga pozdraviti netko od prijatelja ili rodbine. Naravno da ni djeca iz Škole nogometa NK Papuk ne propuštaju priliku fotografirati se s napadačem našeg prvoligaša…

Igrao sam i ja nekada za Papuk, tu sam napravio prve nogometne korake. Potom sam bio u kadetima i juniorima Kamen Ingrada, a rano sam debitirao i za seniore. Igrao sam u onoj drugoligaškoj sezoni kada je klub, nažalost, nezadrživo ponirao i nije ga se moglo spasiti ni na terenu, ni izvan njega, pričao nam je Boban.

Najbolje tek dolazi

Gabrijel je išao u Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića u Velikoj, dok je srednjoškolsko obrazovanje nastavio u Elektrotehničkoj školi u Požegi. Što se, pak, tiče nogometnog puta, brzo je potražio sreću izvan Požeštine:

Prvo sam išao u Viroviticu, potom sam bio u Vinogradaru i Pomorcu, a nešto su me zivkali Domžale i Međimurje, ali se nismo uspjeli dogovoriti. Naravno da sam najplodonosnije razdoblje prije dolaska u Osijek imao u prvoligašu Zagrebu, a nadam se da ono najbolje od mene tek dolazi.

Boban ima još dvojicu braće: Brunu koji je također nogometaš i trenutno pokušava pronaći angažman negdje u Austriji i Marija koji  živi u Zagrebu. U metropoli mu je i sestra Martina, dok je druga sestra Zorica u Pleternici udana za još jedno nogometno ime – vratara požeške Slavonije Marija Rezu. U Velikoj je ostala živjeti još jedino mama Katica.

Foto nk-osijek.hr

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.