Foto: Plamene uvjerljivom pobjedom otvorile drugi dio sezone

Sinoć su Plamene odigrale najbolju partiju ove sezone i uvjerljivo slavile protiv riječkog FSV-a na otvaranju Lige za ostanak. Odlična napadačka partija zaključena sa 102 poena pravi je primjer kako požeške košarkašice trebaju izgledati, uz još malo gasa u obrani osvajanje naslova u ovom donjem domu Premijer lige čini se kao sasvim realna priča.

Sjajnu partiju prikazala je Jelena Ivezić, podjednako dobra bila je i La Mama, a sve ostale su bile na visokoj razini i pobjeda praktično niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Sada slijedi prvenstvena stanka, odradit će Plamene obveze u Kupu i spremati se za nastavak sezone koji donosi gostovanje u Splitu.

Čestitke protivniku na pobjedi. Mi smo izrazito loše odigrali obranu u prvom poluvremenu gdje od individualne odgovornosti do timske odgovornosti ništa nije funkcioniralo. Jedna kvalitetna i napadačka ekipa kao Požega je to znala kazniti. Jedini plus je da smo podijelili minutažu i da su neke mlađe igračice i igračice koje nisu imale prilike ove sezone puno igrati da su dobile dragocjene minute – izjavio je Marin Mijaljević, trener gošći iz Rijeke.

Iznimno loše prvo poluvrijeme, obrana katastrofa, napad čak je i prolazio te neke kontre. Drugo poluvrijeme malo bolje, vraćamo se treninzima i čekamo 13.2. I čestitke Požegi na pobjedi – poručila je Ivona Kajfeš, košarkašica FSV-a.

Kao što sam i očekivala pobjeda je tu, ekipno smo se posložili, imamo dobru igru na svim pozicijama kao i rotaciju, a kada ste potpuni teško da vas netko može zaustaviti. FSV je brza ekipa, dosta se trčalo, bilo je puno faula. Glomazić i ja smo izašle sa pet osobnih, ali rezultat nije bio upitan jer smo već u prvom poluvremenu ostvarili znatnu razliku, na poluvrijeme smo otišli sa 30 razlike. U zadnjoj četvrtini trener je dao priliku svim igračicama da upišu svoju minutažu. Čestitam ekipi FSV na fer i korektnoj igri, a također bi čestitala i svojim curama na pobjedi. Konačno se i osmjeh na licu vratio našem treneru Vladimiru Englmanu a mi ćemo se potruditi da ga što duže zadrži. Sada slijedi fokus i priprema za iduću utakmicu, vjerujem i znam da ćemo dat svoj maksimum te na kraju rezultatski samo potvrdit moje riječi da smo odlično posložena ekipa – rekla je Monika Vojvodić, košarkašica Plamena.

Čestitke mojim curama na pobjedi te FSV-u na fer i korektnoj igri. Odigrali smo u neki dijelovima odlično, u nekima okej, a u nekim loše – kratak je Vladimir Englman, trener Plamena.