/Festival šaha u Valpovu OD 8 DO 10 PROSINCA
????????????????????????????????????

Festival šaha u Valpovu OD 8 DO 10 PROSINCA

U Valpovu će, od 08. do 10. prosinca 2017. g., u organizaciji ŠK Hrvatska čitaonica, biti održani 20. valpovački dani šaha- festival ŠS OBŽ. Riječ je o šahovskoj manifestaciji u okviru koje će se održati 4 šahovska turnira, od kojih središnje mjesto zauzima 20. ženski šahovski turnir “Čarobni prsten” – otvoreno pojedinačno žensko prvenstvo Osječko-baranjske županije.

Uz Prsten sva tri dana igrat će se i 14. kadetski turnir „Iovallium“- otvoreno pojedinačno prvenstvo Valpova, te 10. juniorski turnir „107“- otvoreno juniorsko prvenstvo Osječko-baranjske županije. Održat će se i turnir nada „Naša djeca“ na kojem će nastupiti  djevojčice i dječaci koji nisu ragistrirani u HŠS-u te nemaju turnirskog iskustva. Do sada je na ova četiri turnira prijavljeno 111 šahistica i šahista (Prsten- 20, Iovallium- 53, 107-4, Naša djeca-34).

Turniri se igraju povodom Dana Grada Valpova švicarskim sustavom u 7 kola, s tempom igre od pola sata + 30 sekundi po svakom potezu za razmišljanje po igračici- igraču. Svečano otvorenje natjecanja je u petak 08. prosinca 2017. u 15 sati.

U subotu 9. prosinca 2017.g. održat će se i 9. brzopotezni šahovski turnir “Romberg – Gens una sumus“ na kojem će se cugerom zabaviti sudionici svih turnira i članovi lokalnih šahovskih klubova. Organizator će biti ŠK Belišće, a igrat će se u kavani Centra za kulturu Sigmund Romberg u  Belišću.

Izvor: Valpovština.info

Podijeli
  •  
  •  
  •