/Fantastični rezultati džudaša požeškog Judokana BANJA LUKA I ROUEN SU BILI VRLO SRETNI ZA POŽEŠKE DŽUDAŠE
judokan rouen jb

Fantastični rezultati džudaša požeškog Judokana BANJA LUKA I ROUEN SU BILI VRLO SRETNI ZA POŽEŠKE DŽUDAŠE

BANJA LUKA – U subotu, 30. rujna u Banja Luci je održan Međunarodni judo turnir „Stevan Marković“ na kojemu je nastupilo 490 natjecatelja iz 39 klubova među kojima je bio i požeški Judo klub ”Judokan”.

Mladi Požežani su ostvarili odlične rezultate. Šimun Begović (-25kg) je osvojio dvije zlatne medalje, u svojoj i starijoj starosnoj skupini. Angelika Legac (-25kg) je također osvojila zlatnu medalju.

Klaudio Pipinić (-25kg) u finalu je izgubio od svog klupskog kolege Šimuna Begovića te je osvajio srebrnu medalju. Sara Alaber(+52kg), Branimir Banko (-50kg) i Veronika Heig (-43kg) su osvojili brončane medalje.

Ovaj put su bez medalje ostali Leon Drašković (-50kg) i Dea Pečur (+52kg). Natjecatelje je vodio njihov trener Dane Milobara.

JUDOKAN jb

​ROUEN – U nedjelju 24. rujna požeški Judo klub ”Judokan” je bio na Međunarodnom judo turniru Harmonie Mutuelle u gradu Rouenu (Francuska) gdje je sudjelovalo više od 100 klubova iz 13 zemalja.

Muška kadetska ekipa u sastavu Timon Perić (-55kg), Toni Čelan (-66kg), Toni Koškan (-73kg) i  Rafael Skeledžić (+73kg) osvojila je odlično 5. mjesto. U konkurenciji čak 22 kluba požeška ekipa se sa tri pobjede probila do četvrtfinala gdje je nažalost izgubila od Bjeloruske reprezentacije, a s tim porazom je izgubila i priliku da se bori za osvajanje medalje.

U požeškom klubu su jako smo sretni i zadovoljni jer su i s nedostatkom kategorije (-60kg) ostvarili odličan rezultat nadomak postolja. U pauzama turnira Požeani su obišli znamenitosti Rouena, a u ponedjeljak su otputovali i u 70-ak kilometara udaljeni grad Fecamp. Mladim požeškim džudašima ovaj turnir je ogromno iskustvo, a vikend su proveli u lijepom druženju i upoznavanju sa predivnom Francuskom.

Izvor Požeški sportski savez Autor Jurica Bešlić

Podijeli
  •  
  •  
  •