/Europa i dalje stanuje u Osijeku – stiže Ostrava DRUGI KRUG CEV CHALLENGE CUPA
IMG_2167

Europa i dalje stanuje u Osijeku – stiže Ostrava DRUGI KRUG CEV CHALLENGE CUPA

Srijeda je dan D za osječke odbojkašice, pred njima je druga europska prepreka – češka Ostrava. Nakon što su nevjerojatne dvije utakmice uz čudesan karakter i borbu slavile protiv austrijskog Sokola, Osječanke u drugom kolu CEV Challange Cupa čeka treća ekipa češkog prvenstva.

Dvorana Gradski vrt domaćin je prve utakmice u koju se ipak ulazi s dosta nepoznanica, jasno je da će s druge stane mreže biti vrlo kvalitetan protivnik, no kolika je i ima li razlike u kvaliteti vidjet će se tek na samoj utakmici. Iako pomalo umorne Osječanke su silno motivirane za ove dvoboje, vratile su europsku odbojku u grad nakon 10 godina, publike je na utakmicama sve više, a i sve je bolja atmosfera na tribinama, sigurno žele i dalje u tome uživati. I zaslužile su to. Ono što nam se pomalo činilo kao problem je bilo konstantno igranje utakmica u 5 setova, no sada to već postaje i adut za Osijek. Očigledno su iznimno tjelesno spremne, ti peti setovi se dobivaju na tjelesnu moć, a podsjetimo samo da je u nedjelju u 5. setova srušen aktualni prvak Hrvatske Marina Kaštela. Očigledno je u pripremama Fančović odradio sjajan posao, sada je Franić to nadogradio i Osječanke su ozbiljna ekipa. I mlada, a samim tim i sklona oscilacijama u igri. I to bi mogao biti ključ ove utakmice. Ako onaj period sjajne igre koji će sasvim sigurno imati tokom utakmice uspiju što više produžiti pobjeda će biti sve bliža. Naravno, i maksimalno skratiti onaj period koji obično zovemo crna rupa.

– S obzirom na gust raspored utakmica, neke stvari što se tiče igre često usavršavamo u našim susretima sa protivnicima, a ne samo na treningu. Mislim da će i sa ovim susretom to biti slučaj. Dakle, kroz utakmicu ćemo upoznavati protivnika i njihove slabije točke i pretvoriti ih što više u našu korist. Čehinje nisu ekipa koju treba podcijeniti, ima i par viših cura nego što je to slučaj kod nas, tako da moramo obratiti pažnju i na to. Sve u svemu, spremni smo koliko to možemo biti s obzirom na prekratak period pripreme za ovaj susret, ali nadamo se najboljem i podršci s tribina – rekla nam je u najavi utakmice Elena Babić, sve bolja i bolja igračica Osijeka koja je prije dva dana proslavila 19. rođendan. Što može poželjeti od svojih suigračica kao poklon osim pobjede!?

Treba li posebnog poziva gledateljima da dođu u Gradski vrt? Ako činjenica da su ove djevojke posljednji predstavnik grada u Europi nije dovoljna, ako im nije dovoljna niti činjenica da je riječ o mladim curama koje se do maksimuma bore za svaku loptu, za svaki poen, da ponosno predstavljaju grad i regiju, ali i da im podrška puno znači – onda nije ništa dovoljno!

Gradski vrt, srijeda u 19.00!

Podijeli
  •  
  •  
  •