/Englezi navijaju za Osijek SEDMORICA ENGLEZA SU DOŠLI NAVIJATI ZA OSIJEK U DERBIJU S DINAMOM
1 englezi

Englezi navijaju za Osijek SEDMORICA ENGLEZA SU DOŠLI NAVIJATI ZA OSIJEK U DERBIJU S DINAMOM

Na derbiju između Osijeka i Dinama bila su i sedmorica Engleza koji su došli u Hrvatsku i naš grad – navijati za Bijelo-plave!

Priča je krenula prije desetak godina, kada su neki među njima odlučili izabrati klub za kojega će navijati izvan Engleske. Gledali su tablice raznih europskih liga i odlučili se da to bude HNL i naš Osijek koji je, u tom, trenutku bio na samome začelju tablice.

Riječ je dečkima iz Londona, Bristola i Plymoutha, a neki su među njima u nedjelju već četvrti puta bili u Osijeku! Uglavnom je riječ o navijačima Arsenala, a u srcu Slavonije su proveli, kako sami kaži, dva lijepa i ugodna dana u kojima im jedino rezultat utakmice nije bio po volji.

No, priznali su, unatoč porazu, da su im Osječani djelovali puno bolje nego kada su ih posljednji puta uživo gledali, a velike pomake vidjeli su oko same organizacije Kluba i njegovog novog ustroja. Pozdravljaju najavljenu izgradnju novog stadiona, a Osijek im se sviđa i kao grad, pa su ga rado obilazili „uzduž i poprijeko“.

Kupovali dresove, šalove, kape…

Neki od njih ovdje su doputovali u dresovima našeg prvoligaša, a nisu propustili prigodu da kupe i nove, originalne dresove, šalove, kape i još poneke klupske artikle koje su ponijeli sa sobom u Englesku.

Domaćin im je i ovaj puta bio naš sugrađanin Tomislav Buljubašić koji nam je ispričao kako je navijačima Osijeka s dalekog Otoka zapravo jeftinije doći u Hrvatsku i bodriti Bijelo-plave nego otići na neki dvoboj Arsenala u Premiershipu s obzirom na činjenicu da su tamo cijene ulaznica vrlo visoke, kao i općenito putovanja, odnosno smještaj u engleskim gradovima.

Dečki su se, naravno, fotografirali i u Gradskom vrtu, a već su najavili kako će na proljeće ponovno doći…

Izvor: NK Osijek

Podijeli
  •  
  •  
  •