/Dvije utakmice, dvije pobjede s turnira u Sloveniji PRIPREME KOŠARKAŠICA U PUNOM ZAMAHU
Screenshot_20190602-083713_Facebook

Dvije utakmice, dvije pobjede s turnira u Sloveniji PRIPREME KOŠARKAŠICA U PUNOM ZAMAHU

Ženska seniorska reprezentacija Hrvatske je svladala domaću Sloveniju sa 72:84 (17-26, 19-23, 24-20, 12-15)

Bez obzira što ih na kraju priprema ne čeka Europsko prvenstvo, ženska je reprezentacija krenula u ogledne utakmice s više nego dostatno motiva i volje.

 

Prvi su ispiti krenuli na turniru u Sloveniji gdje je najprije svladana reprezentacija Češke, a danas su izabranice Stipe Bralića pobijedile i domaću Sloveniju s 84:72. Obje se protivničke ekipe spremaju za Europsko prvenstvo za žene koje će se igrati u Latviji i Srbiji.

 

Hrvatska je vodstvo preuzela polovinom prve četvrtine nakon dva polaganja Lee Miletić za 8:7 i više ga nije ispuštala. Ubrzo su uslijedile trice Klaudije Periše i Monike Bosilj za vodstvo od 14:9, a time i poticaj za još dinamičniju akciju pa četvrtina završava s 9 poena u plusu za Hrvatice (26-17).

 

Monika Bosilj je otvorila drugu četvrtinu s još jednom tricom pa je na 29:17 ostvareno i dvoznamenkasto vodstvo koje je doseglo svoj vrhunac sredinom treće četvrtine kada je Hrvatska povela s 18 poena (63:45). Slovenke dolaze k sebi pa početkom posljednje dionice smanjuju vodstvo Hrvatske na samo -6 (69:63), no Bosilj, Lazić i Dedić rade seriju od devet poena do puno ugodnijih 78:63. Upravo se ta serija pokazala ključnom za pobjedu, a sirena za kraj utakmice se oglašava na 84:72.

 

Najefikasnija igračica utakmice bila je Monika Bosilj s 21 poenom, 6 skokova i 3 asistencije, a Lea Miletić je upisala double-double učinak sa 16 poena i 12 skokova. Po 11 poena upisale su Mia Mašić, Nina Dedić i Klaudia Periša.

 

Ukupno je u obruč ušlo čak 12 naših trica s preciznošću od visokih 48%.

 

KOMPLETNA STATISTIKA

 

Izbornik Stipe Bralić nije skrivao zadovoljstvo: „Cure su odigrale sjajno protiv jedne izrazito respektabilne reprezentacije, brzom igram s puno brzih dodavanja, šuta za tri poena i kontrama imali smo i dvadesetak razlike koje smo sačuvali u zadnjoj četvrtini… sve su cure zaista pokazale zavidan talent i profesionalnost u igri i ponašanju van terena, od najiskusnijih Bosilj i Miletić do najmlađe Lazić.“

Podijeli
  •  
  •  
  •