/Dva teška poraza slavonskih košarkašica na otvaranju nove sezone PRVA KOŠARKAŠKA LIGA ZA ŽENE
IMG_0775

Dva teška poraza slavonskih košarkašica na otvaranju nove sezone PRVA KOŠARKAŠKA LIGA ZA ŽENE

Nadamo se da će biti po onoj narodnoj o prvim mačićima. I Brod na Savi i Plamen krenuli su u novu sezonu teškim porazima. I dok je onaj mlade brodske ekipe kod aktualnih viceprvakinja i očekivan, posebno u svjetlu nekoliko bitnih izostanaka, poraz Plamena od Splita u Grabriku je svakako puno veće iznenađenje, iako ne možemo reći i senzacija s obzirom na brojne promjene u požeškom rosteru.

TREŠNJEVKA – BROD NA SAVI 113:52 (23-10, 28-10, 40-18, 22-14)

BNS: Kolar 4, Kurdija 4, Lazić, Bertolović 2, Slanček, Ivanković, Buconjić 1, Đukić 21, Vojvodić 13, Bešter 7, L. Šarić, Rosandić

Nije ovaj poraz nikako strašan za BNS, Trešnjevka je objektivno puno kvalitetnija ekipa i to je potpuno jasno svima. Kada uz to na parketu nema Mihaele i Ive Šarić, stvari su još jasnije. Ella Đukić se i u službenoj utakmici predstavila kao pravo pojačanje, ako se ona i Mihaela usklade mogao bi BNS imati zaista ubojit tandem, ako će jedna lopta biti dovoljna za njih dvije, naravno uz što brži oporavak Lazićke, Brod će ove sezone imati priliku uživati u sjajnoj košarci. Ako mogu Steph i Durant mogu i njih dvije!

PLAMEN – SPLIT 63:80 (13-20, 18-15, 17-26, 15-19)

Plamen: Halimić 7, Petra Lovirć 8, Pandža Brinić 5, Kristina Soldo 24, Martina Lovrić 2, Berger, Hrmić 4, Bašić, Pejkovska 13, Barbara Soldo, Šegota

Bez Sandre Popović, Ivone Bogoje i Ane Vojtulek Plamen sigurno nije i ne može biti ista ekipa, to se vidjelo već u prvom kolu u kojem je u SD Tomislav Pirc stigla ekipa Splita. Nema sumnje da Plamen i te kako ima i dalje jednu vrlo dobru ekipu, no trebat će vremena za sve to uštimati. Uštimati i dodati još poneku raspoloženu igračicu uz Kristinu Soldo koja ipak ne može sama protiv ovakvih ekipa. Prinova u požeškom klubu je Makedonka Ivona Pejkovska koja se definitivno svidjela u premijeri, nakon prošlosezonske strankinje Stefani Kostove, ovoga puta čini se da je Plamen dobio ozbiljnu igračicu za prvoligašku košarku. Naravno, protokom vremena moći će se dati ozbiljnije ocjene, no i njoj će biti sve lakše igrati kako upozna suigračice i Englmanov sistem.

Podijeli
  •  
  •  
  •