/Dopredsjednik HNS-a obišao stadion u Gunji ANTE VUČEMILOVIĆ-ŠIMUNOVIĆ U POSJETI NOVOIZGRAĐENOM STADIONU U GUNJI
vučemilović hns

Dopredsjednik HNS-a obišao stadion u Gunji ANTE VUČEMILOVIĆ-ŠIMUNOVIĆ U POSJETI NOVOIZGRAĐENOM STADIONU U GUNJI

Prvi dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Ante Vučemilović-Šimunović posjetio je dovršeni stadion u Gunji.

U četvrtak je Ante Vučemilović-Šimunović, prvi dopredsjednik HNS-a, posjetio Gunju i obišao novoizgrađeni stadion Luke Sokčevića Šaljapina.

To je prvi stadion u Hrvatskoj koji je izgradio Hrvatski nogometni savez, zahvaljujući sredstvima Fife i Uefe koje je Savez osigurao nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile to područje 2014. godine.

Stadion u Gunji bit će izvrstan model za druge manje stadione u Hrvatskoj jer se radi o izvanrednom arhitektonskom rješenju koje će pretvoriti stadion u središte okupljanja mještana, koji su oduševljeni izgradnjom takvog objekta. Domaćini su upravo to naglasili prvom dopredsjedniku Saveza, istaknuvši važnost obnovljenog stadiona za cijelo mjesto i izrazivši zadovoljstvo konačnim izgledom i funkcionalnošću objekta.

S obzirom na iznimnu važnost stadiona za lokalnu zajednicu, brinulo se različitim detaljima kako bi se što bolje uklopio u okolinu, a između ostaloga, korištene su i cigle iz potopljenih kuća kao podsjetnik na nezapamćenu prirodnu nepogodu.

Stadion u Gunji tek je početak velikih infrastrukturnih ulaganja Hrvatskog nogometnog saveza, s obzirom da je Izvršni odbor HNS-a donio odluku o pokretanju projekta obnove travnjaka na prvoligaškim stadionima.

Foto HNS

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.