/Donna Vekić izborila finale WTA turnira u Nottinghamu OSJEČANKA JE SLAVILA ZAHVALJUJUĆI DVAJU DOBIVENIM SETOVIMA U TRINAESTOJ IGRI PROTIV ŠAFAROVE S 2:1 U SETOVIMA
donna vekić 2 yt

Donna Vekić izborila finale WTA turnira u Nottinghamu OSJEČANKA JE SLAVILA ZAHVALJUJUĆI DVAJU DOBIVENIM SETOVIMA U TRINAESTOJ IGRI PROTIV ŠAFAROVE S 2:1 U SETOVIMA

Donna Vekić izborila finale WTA turnira u Nottinghamu.

Sjajna serija osječke tenisačice na WTA turniru u Nottinghamu se nastavlja. Donna će igrati u finalu ovog turnira nakon što je u tri seta slavila protiv Čehinje Šafarove, a u finalu je očekuje domaća tenisačica, prva nositeljica turnira te osma igračica svjetske rang liste Johanna Konta.

Donna je slavila zahvaljujući boljoj koncentraciji u dvije trinaeste igre u prvom i trećem setu. Prvi set protekao je u izjednačenoj igri u kojemu je svaka tenisačica po jednom izgubila svoj početni udarac pa je odluka pala u tie breaku. Donna je povela s 4:1, Šafarova se vratila u igru i izjednačila no više mirnoće imala je naša tenisačica te slavila sa 7:5.

Drugi set dobila je češka tenisačica sa 6:3 , a ključan je bio gubitak servisa naše tenisačice kod rezultata 2:1. Do kraja su obje tenisačice sigurno držale početne udarce tako da je meč otišao u treći odlučujući set.

U trećem se dogodio sličan rasplet kao i u prvom, jer su obje tenisačice po jednom izgubile svoj servis i odluka je ponovo otišla u tie break. U vrlo izjednačenoj i neizvjesnoj igri niti jedna tenisačica nije imala prednost od dva poena do samog kraja kada Vekić uzima dva servisa u nizu za konačnih 7:4 te pobjedu od 2:1 u setovima i plasman u finale ovog turnira.

Foto Screenshot YouTube

Podijeli
  •  
  •  
  •