/Dinamo večeras po četvrtfinale Europske lige MALA ALI VRIJEDNA PREDNOST IZ MAKSIMIRA
IMG_0838

Dinamo večeras po četvrtfinale Europske lige MALA ALI VRIJEDNA PREDNOST IZ MAKSIMIRA

Po tko zna koji put ove sezone Dinamo igra povijesnu utakmicu. Nadamo se ne i posljednji. Iako je taj termin “povijesna” prilično prostituiran ovoga puta je zaista tako. Ako se Modri iz Portugala vrate s pozitivnim rezultatom definitivno će ispisati klupsku povijest, ali i povijest hrvatskog nogometa. Od osamostaljenja je najveći doseg hrvatskog klupskog nogometa četvrtfinale Lige prvaka koje je igrao Hajduk, pa bi ovo bio drugi najveći uspjeh i bez konkurencije najveći u 21. stoljeću.

Kao što je poznato Dinamo ima minimalnu prednost iz prvog susreta, ali ima i veliki hendikep zbog izostanka Šunjića i Leovca pa je Bjelica prisiljen malo kemijati, ali dosadašnji dio sezone je pokazao da ima prave alternative za svaku poziciju u momčadi. Umjesto Šunjića u momčad ulazi Nikola Moro, dok će na lijevi bok umjesto Leovca ponovno Rrahmani koji je i ranije zatvarao tu poziciju. U momčadi ostaje i Kadzior koji će operirati na desnom boku umjesto od ranije ozljeđenog Hajrovića.

Benfica je nakon poraza na Maksimiru odigrala još jednu lošu utakmicu i remizirala s Belenesesom u prvenstvu pa ovaj susret dočekuje pomalo uzdrmana. Iako će biti kompletniji nego u Zagrebu, njihov veliki minus je izostanak prvog, i zapravo jedinog pravog napadača Seferovića.

Gol u gostima. To je ono o čemu sanjaju svi navijači Dinama jer bi taj jedan gol bio ogroman korak prema konačnom trijumfu i nastavku Dinamovog proljeća. Nema smisla da proljeće koje je sanjano 49 godina traje tako kratko, vjerujemo da Bjeličini izabranici mogu produžiti ovu bajku za barem još poneki tjedan.

Podijeli
  •  
  •  
  •