/Deportivo pobjednik vinkovačke La Lige FENOMENALAN PROJEKT NA BOSUTU
la liga vinkovci 1

Deportivo pobjednik vinkovačke La Lige FENOMENALAN PROJEKT NA BOSUTU

U ponedjeljak je igrana završnica vinkovačke malonogometne La Lige koju vode i u kojoj nastupaju mladi Vinkovčani i sve odreda dobri i uspješni sportaši. Prema navedenome ništa osim odličnih igara nismo mogli ni očekivati. Pregršt dobrih poteza, četiri sadržajne utakmice, natjecanje u gađanju prečke.

Tribine su već u 17 sati bile ispunjene i sve je bilo spremno za početak, sastali su se Reba i Pakleni u odličnoj utakmici Duje Dragun i Mario Božić vodili su Paklene do vodstva od 2:0 i 4:2 no Dominik Križanović i momci u plavim dresovima se nisu predavali i stigli su oba rezultata i na kraju boljim izvođenjem šesteraca otišli u finale. Drugo polufinale ispunjeno odličnom igrom obje ekipe Caritas je kombinirao ali više od jednog pogotka u mrežu Deportiva nisu uspjeli. Vođeni Nikolom Mendeš i odličnim obranama Dominika Jelinića Deportivo je slavio 2:1.

Na kraju titula odlazi u ruke momaka iz ekipe Deportivo Lapovci koji su u velikom finalu pred ispunjenim tribinama nadvisili Rebu s 4:3 pogotkom Tonija Babića u zadnjoj minuti utakmice. Odlična igra najboljeg igrača turnira Dominika Križanovića ipak nije bila dovoljna da se još koji puta savlada najbolji vratar Dominik Jelinić. U utakmici za treće mjesto majstorije Stjepana Dekanića koji je na kraju svojim pogocima zaslužio nagradu za najboljeg strijelca završnice dovele su njegovu ekipu Caritas do trećeg mjesta i na četvrtom ostavili Paklene rezultatom 6:3.

Svi oni koji se pitaju otkud ovo u našem gradu i tko se krije iza toga odgovor je Miron Veselčić veliki zaljubljenik u sport posebno nogomet i futsal. Miron je ligu osnovao još u proljeće 2017.godine uz pomoć svojih prijatelja. Ove sezone ligu je igralo 8 ekipa i svaka od njih odigrala je 28 utakmica. Tih 8 ekipa su redom Deportivo Lapovci, Reba, Caritas, Pakleni, Bajer Minken, Moldova, Drumpo i RB/KK. Pitali smo Mirona da nam nešto o tome i ispriča.

– La Liga je bila moja ideja još iz dana kada smo na Lapovcima igrali ulica protiv ulice dogovorene utakmice. Ne znam kako ali nisu nam trebali mobiteli i događaji na facebooku da bi se okupili na igralištu u određeno vrijeme i igrali utakmicu s bubnjevima od kartonske kutije ili kante za boju koju smo ukrali iz podruma jer su roditelji krečili sobu prošli tjedan. Nakon jedne utakmice Cibalije iz one slavne sezone sjedio sam pred neboderom s prijateljem i očaran Ultrasima rekao mu kako bi bilo super da i mi imamo svoje natjecanje i da tako slavimo pobjede protiv drugih kvartova. Ne znam zašto uvijek sam zamišljao finale Lapovci i Kolodvor kvart iako nikad protiv njih nismo ni igrali. I tako prošlog proljeća iz dosade napravim grupu u koju sam dodao sve dečke mojih godina iz kvarta i pitao ih da se okupimo i odigramo koju partiju nogometa oni su se složili. Odmah mi se vratila ta ideja kvart protiv kvarta pa sam tako pitao dečke iz Skaj kvarta da odigramo jednu tekmu do 10 i na kraju smo to objavili. Nakon objave javilo se još ekipa iz sata u sat javljalo se sve više momaka pa tako tu večer ostajem budan cijelu noć iako je sutra bila škola nisam mario jer moji snovi su počeli biti stvarni. Ostao sam budan i pisao propozicije i smišljao što ću. Prva sezona je bila malo manje popraćena i ne toliko ozbiljna ali zato od jeseni kreće puno ozbiljnije 8 ekipa 28 kola. Igrali smo mi to tako za sebe po kiši suncu i temperaturama koje su bile oko nule. Na kraju se sve to isplatilo kao što ste i sami vidjeli.

Kako ste od tako nezapažene lige došli do ispunjenih tribina u lenijama?

– Na zimskom turniru moj profesor iz gimnazije koji zna za cijelu priču dodijelio mi je nagradu Lokosi za promicanje malog nogometa pred ispunjenom lapovačkom dvoranom u kojoj sam proveo ne znam ni sam koliko sati igrajući nogomet. Nakon te nagrade javili su se ljudi iz grada i ponudili pomoć i tako je došlo do na kraju odlične organizacije i vidjeli ste u nedjelju ispunjenih tribina. Tu mi je jako pomogao Dominik Jelinić koji je dok sam ja bio u školi išao na sastanke i telefonom dogovarao stvari vezane za završnicu.

la liga vinkovci

Kako se osjećate kada svi govore i pišu da radite nešto odlično na nivou grada?

Osjećaj je izvanredan i jako puno znači ta La Liga ne samo gradu nego i nama igračima što se i vidi na slici. Drago mi je čuti te pozitivne kritike i naravno jučer sam na svom profilu napisao što mislim o onom navijanju na poluvremenu finalne utakmice. To je stvarno pobjeda svih nas i na terenu i na tribinama svih ekipa koje su tu nastupale i žrtvovali svoje vrijeme. La Liga nam je ušla u rutinu, uvukla se pod kožu. Zna se da je vikend rezerviran za utakmicu i tako kroz tih 9 mjeseci. Jako sam ponosan na sve te dečke posebno dečke iz moje ekipe jer smo na kraju i uzeli taj pehar za prvo mjesto.

Sada je to već na ozbiljnom nivou i medijski popraćeno što dalje?

– Dalje idemo kao što smo i počeli sada je sezone završena čeka nas pauza od 3 mjeseca, a onda sve po starom. Pozivam sve ekipe da se prijave kada za to dođe vrijeme i da neki novi dečki nadam se i mlađi dobiju šansu kroz kvalifikacije zaigrati La Ligu.

Tekst & foto: Marijana Vojnić

Podijeli
  •  
  •  
  •