/Dario Fančović i Miroslav Đekić preuzeli klupu ŽOK Osijeka OSJEČANKE SE BORE ZA OSTANAK U SUPERLIGI
IMG_8365

Dario Fančović i Miroslav Đekić preuzeli klupu ŽOK Osijeka OSJEČANKE SE BORE ZA OSTANAK U SUPERLIGI

Nakon što je u samom početku sezone vodstvo kluba odlučilo pokušati napraviti iskorak u radu s prvom ekipom na klupu ŽOK Osijeka sjeo je iskusni Branislav Franić, no kako je jedini pomak koji se dogodio na žalost bio onaj u krivom smjeru, odnosno prema borbi za ostanak došlo je do nove promjene, na klupu se ponovno vraća Dario Fančović, ovoga puta u duetu s Miroslavom Đekićem.

Osječanke se nalaze u zaista neugodnoj situaciji, no ne i bezizlaznoj. Trenutno su u skupini koja se bori za ostanak na trećem mjestu koje vodi u niži rang natjecanja, za vodećim dvojcem zaostaju 4, odnosno 5 bodova, a u igri je još 15 bodova.

– Kolega Miroslav i ja smo evo preuzeli klupu, on će voditi, biti na crti a ja ću pokušati pomoći najviše što mogu do kraja ove sezone a onda se vraćam radu s mladima gdje smatram da sam ipak potrebniji. Ne skrivam da smatram da je vodstvo kluba dva puta pogriješilo, prvi put kada je radilo smjenu nakon 3 kola, a drugi put sada kada je zakasnilo s drugom promjenom. Da se ovo dogodilo prije dva tjedna vjerujem da bi izbjegli poraz u Poreču i bili u puno boljoj situaciji, no što je tu je. Moramo poduzeti sve što možemo da napravimo posao i ostanemo u Superligi. Najveći problem je samopouzdanje i tjelesna priprema. Mi smo prvi trening morali završiti 15 minuta ranije jer je intenzitet totalno pao. U tom dijelu na žalost malo toga možemo napraviti u ovako kratkom vremenu, ono što možemo i moramo je poraditi na psihološkoj pripremi – rekao je Dario Fančović.

I tu ovaj dvojac ima jako malo vremena, ključna utakmica sezone igra se već u subotu kada Osječanke gostuju kod Olimpika u Zagrebu.

– Tako je, to je za nas biti ili ne biti, ako u Zagrebu izgubimo pobjeći će nam i Olimpik a vrlo vjerojatno i Poreč na 7-8 bodova razlike što je u tako malo utakmica gotovo nemoguće dostići. Ja sam radio s tim curama, znam da su kvalitetne, da imaju to u sebi, ali u to moramo i njih uvjeriti, moraju same vjerovati da mogu dobiti i ovu utakmicu i sve do kraja. Ono što su djevojke odigrale protiv Poreča je nešto najgore što sam ja vidio u svom životu. Poreč je bio jako loš, a mi još lošiji, od toga ne može lošije pa je i to razlog za optimizam – zaključio je Fančović.

Nema nikakve sumnje da Osijek ima kvalitetu pobjediti i u Zagrebu i do kraja sačuvati status Superligaša, vjerujemo da će se dolaskom Fančovića i Đekića vrlo brzo popraviti atmosfera koja definitivno nije bila na dobrom nivou. Djevojke su u nekoliko navrata pokazale i dokazale da mogu, da znaju zapeti i odigrati top odbojku. Kvaliteta svakako nije upitna. Sada je vrijeme, u subotu se jednostavno moraju bacati na glavu za svaku loptu, boriti se jedna za drugu i – pobjediti!

Podijeli
  •  
  •  
  •