/Daniele Sentarelli najavljuje velike stvari u budućnosti VELIKO IME NA KLUPI ŽENSKE REPREZENTACIJE
danielle sertt

Daniele Sentarelli najavljuje velike stvari u budućnosti VELIKO IME NA KLUPI ŽENSKE REPREZENTACIJE

Daniele Santarelli  nedavno je postao novi izbornik ženske reprezentacije Hrvatske, pitali smo ga kada je upoznao ekipu, kako djevojke reagiraju na rad s njim?

-Djevojke su vrlo otvorene za učenje nečeg novog i slušaju dosta … Sve igračice izgledaju vrlo fokusirane i žele biti dio projekta.

Što ste novo donijeli u ekipu?

-Pokušavam pronaći način da mi pokažem svoju ideju o igranju odbojke te moj stil ove reprezentacije i da prenesem svoj sustav igre na njih.

Vaš prvi izazov bit će kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2019. godine, koje će početi u kolovozu. Vaše prognoze?

-Mislim da imamo dobre šanse za napredovanje u završnu fazu, ali moramo biti oprezni i pokušati igrati dobru odbojku.

Tko će biti glavni protivnik?

-Mislim da bi Austrija mogla biti najjači protivnik, ali od slijedećeg tjedna početi ću ozbiljno proučavati ostale reprezentacije.

Je li rano za reći, da li bi se Hrvatska mogla vratiti na zlatne dane s vama na klupi?

-Ne mogu reći još sada, stvarno je rano, želio bih se vratiti u prošlost, ali to je dug proces i treba nam vremena i napornog rada, a ja bih volio vidjeti u budućnosti također sljedeću dobru generaciju iz mlađih ekipa.

Koliko Hrvatskoj treba da dođe do razine, da bude u istom rangu kao i Italija, Srbija, Turska, Nizozemska, itd? Je li to uopće moguće?

-To je proces, tako da ne mogu misliti sada o ovim top-level ekipama, moramo ići korak po korak u isto vrijeme i nakon svakog koraka pokušati razumjeti na kojem smo nivou.

Koji je vaš plan s reprezentacijom nakon kvalifikacija?

-Moj plan je da se prvo kvalificiramo na EP 2019.  i nakon toga u svibnju želim pogledati više igračica  i dati svima mogućnosti da budu dio ovog projekta.

Podijeli
  •  
  •  
  •