/Danci po prvi puta na krovu svijeta DOMAĆIN JE U FINALU RAZBIO NORVEŠKU
danska ihf

Danci po prvi puta na krovu svijeta DOMAĆIN JE U FINALU RAZBIO NORVEŠKU

Danska je po prvi puta postala svjetski prvak nakon što je u finalu na domaćem terenu uvjerljivo svladala Norvešku.U susretu nije bilo puno neizvjesnosti, Hansen i društvo su uz pomoć pune dvorane pokazali da su čvrsto naumili ostaviti pehar u svome dvorištu.

Pred 18 000 navijača blistao je vratar Landin, a po pet pogodaka postigli su Hansen i Olsen. S druge strane Jondahl je postigao čak osam no velike utjehe nije bilo.

Već u prvom dijelu Danci su stekli veliku prednost, koja je do odmora narasla na plus sedam, a u drugom dijelu su ju održavali i čak malo povećali do kraja susreta 31:22 (18:11).

Nakon tri poraza u finalima SP-a Danci su konačno dočekali svojih pet minuta i to na vlastitom tlu. Danci su ovaj uspjeh potvrdili desetom pobjedom i bez poraza, a finale su sudili naši suci Gubica i Milošević.

Foto IHF

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.