/Današnji dan bio je vrlo sretan za naše rukometaše NADAMO SE DA ĆE SE TAKO NASTAVITI I OVE GODINE
ruk

Današnji dan bio je vrlo sretan za naše rukometaše NADAMO SE DA ĆE SE TAKO NASTAVITI I OVE GODINE

Današnji dan bio je vrlo sretan za naše rukometaše

Današnji dan bio je vrlo sretan u bližoj povijesti za naše rukometaše koji su upravo 27.siječnja pobijedili svoga najvećeg rivala Francusku godine 2009. na Svjetskom rukometnom prvenstvu.

 

Na taj isti dan Ivica Kostelić popeo se na postolje osvojivši treće mjesto na slalomu u austrijskom Schladmingu, a godinu ranije drugo mjesto na superkombinaciji u Chamonixu.

 

Godine 2007. naši rukometaši pobijedili su Češku 31:29 , a istog datuma igrali su finale Europskog prvenstva 2008. godine protiv Danske , nažalost izgubili, ali osvojili izuzetno vrijednu srebrnu medalju. Nezaboravna je i pobjeda nad Poljacima na njihovom terenu 2016. godine.

 

Osim ovih crtica iz rukometne povijesti i uspjeha Ivice Kostelića treba istaknuti rođendan velikana nordijskog sporta i proslavljenog biatlonca Ole Einara Bjorndalena rođenog u Drammenu 1974. godine. On je poznati norveški biatlonac, , višestruki olimpijski pobjednik  i svjetski prvak.

 

ole

U karijeri je do sada osvojio 13 olimpijskih medalja, od čega 8 zlatnih, a bio je i svjetski prvak sedam puta. Iako je i odličan strijelac, njegova je jača disciplina skijaško trčanje, te je on jedan od rijetkih biatlonaca koji se uspjehom natječe i u utrkama svjetskog kupa u samostalnom skijaškom trčanju.

Bjorndalen s suprugom, također biatlonkom, živi i trenira u Italiji, gdje je i uspješan poslovni čovjek poznat po liniji dodataka za prehranu sportaša.

Malo je reći da je ovaj čovjek legenda u rodnoj Norveškoj. Neuništivi 42-godišnjak je na OI 2014. došao do brojke od osam zlata, četiri srebra i jednu broncu odnosno 13 medalja ukupno. Najuspješniji je u povijesti zimskih igara i četvrti na vječnoj listi najuspješniji olimpijaca. Od njega su bolji samo plivač Michael Phelps te ruski gimnastičari Larisa Latynina i Nikolai Andrianov. Zaista respekt prema ovom uzornom sportašu i olimpijcu.

Foto Wikipedija

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.