/Danas mladi Brođani gostuju u Zadru, a u nedjelju na domaćem terenu dočekuju FSV KADETI KK "SLAVONSKI BROD 1946" – NADAJU SE ZAVRŠNOM TURNIRU
Luka Spehar

Danas mladi Brođani gostuju u Zadru, a u nedjelju na domaćem terenu dočekuju FSV KADETI KK "SLAVONSKI BROD 1946" – NADAJU SE ZAVRŠNOM TURNIRU

Iza kadeta KK Slavonski Brod 1946 igrača rođenih 2001. godine i mlađih je odlična sezona u Ligi Slavonije i Baranje u kojoj su obranili naslov prvaka od prošle godine. Također su sezonu završili bez poraza te na svojoj regiji nisu imali pravu konkurenciju. Njima je 1. mjesto na regiji donijelo nastup u Jedinstvenoj kadetskoj Hrvatskoj ligi koju je HKS pokrenuo od ove sezone.

Prije početka lige Slavonije i Baranje kadeti Slavonskog Broda 1946 bili su među glavnim favoritima za obranu naslova od prošle godine. U odnosu na sezonu prije po novom se godišta nisu mijenjala, a jedina je promjena odlazak ponajboljeg igrača Sandra Rašića u Cibonu. Međutim, to se nije previše osjetilo budući su Brođani dominirali na svojoj regiji te su u 10 utakmica zabilježili isto toliko pobjeda. Sve one bile su vrlo uvjerljive, dok je tek u posljednjem kolu kod drugoplasiranog Borova izborena pobjeda sa 76:71. Primjerice to isto Borovo u dvorani Vijuš nadigrano je s 99:49. Tako već 2. godine ova generacija igrača rođenih 2001. godine i mlađih nije poražena u Slavoniji i Baranji. Naslov prvaka na regiji igračima tenera Rimca donio je nastup u Jedinstvenoj Hrvatskoj ligi koja svoja prva kola igra ovaj vikend. Protivnici mladim Brođanima su danas Zadar u gostima te u nedjelju u dvorani Vijuš FSV iz Rijeke.

Za razliku od prošle sezone, u ovoj trener Rimac ima širi izbor kvalitetnih igrača tako da je i rotacija prilično važna u svakoj utakmici. Pogotovo što se Jedinstvena liga igra u 18. kola i bit će vrlo naporna. U ligi Slavonije i Baranje kapetan kadeta Slavonskog Broda 1946 Marko Kremer je treći strijelac natjecanja s prosjekom od 16,7 koševa u svakoj od 10 utakmica koje je odigrao. Uz Kremera vrlo dobar učinak ima i Luka Špehar koji je na prosjeku od 16,6 koševa, ali u 9 utakmica. On je zbog ozljede propustio dio ljetnih priprema te se ovu jesen postepeno vraćao u formu. Uz Kremera i Špehara vrijedi izdvojiti i centra Matka Jagara koji je u prvom dijelu sezone na prosjeku od 15 koševa po utakmici. Nakon današnjeg susreta 1. kola u Zadru, ove nedjelje, 14. siječnja kadeti Slavonskog Broda će u dvorani Vijuš od 15 sati ugostiti riječki FSV.

Trener Rimac ima malih problema s ozljedama Branimira Stankovića i Arijana Kovačevića, dok će ljubitelji košarke u Slavonskom Brodu ove godine moći gledati najbolje kadete u Hrvatskoj. Prema prognozama je Cedevita prvi favorit, iza njih su Cibona i Split, dok će se za posljednje 4. mjesto koje vodi na završni turnir boriti: Dubrava, Zadar i Slavonski Brod 1946 premda su nepoznanica: riječki FSV, Dubrovnik, Pazin i Bjelovar. Vrijedi izdvojiti da je HKS sve klubove oslobodio kotizacije za natjecanje, kao i plaćanje sudaca.

Josip Šebalj

Podijeli
  •  
  •  
  •