/Damir Bognar novi je tajnik Požeško slavonskog nogometnog saveza NAKON 21 GODINE MARIJAN RUDEŽ VIŠE NIJE TAJNIK SAVEZA
IMG_1622

Damir Bognar novi je tajnik Požeško slavonskog nogometnog saveza NAKON 21 GODINE MARIJAN RUDEŽ VIŠE NIJE TAJNIK SAVEZA

POŽEGA – Izvršni odbor Nogometnog saveza Požeško – slavonske županije u utorak, 07. studenog 2017. je održao svoju 21. sjednicu u ovom sazivu. Sjednicu je vodio i otvorio predsjednik NS PSŽ Drago Lucić.

Izvješća o natjecanjima u županijskim ligama podnijeli su povjerenik za natjecanje Igor Mihalj, povjerenik za suđenje Siniša Sabljak i disciplinski sudac Zvonko Polić. U jesenskom dijelu prvenstva u ligama pod ingerencijom NS PSŽ odigrat će se oko 450 utakmica.

Instruktor za mladež Damir Bognar podnio je izvješće o provedenim aktivnostima u jesenkom dijelu. Održani su selektivni programi kao i nacionalni razvojni kampovi za igrače rođene 2005. i 2006. godine. Kampovi su održani u Pakracu, Požegi i Trenkovu.

Povjerenik za fustal Jurica Bešlić podnio je izvješće o održanom natjecanju u Županijskom malonogometnom kupu koji je osvojio MNK Jakšić kao i o skorom početku natjecanja u 1. i 2. Županijskoj malonogometnoj ligi.

Nakon toga s dužnosti tajnika je razriješen je Marijan Rudež koji je na toj funkciji bio 10. 05. 1996. godine. Rudež je imenovan povjerenikom za registraciju igrača a kao djelatnik Sportske zajednice Požeško – slavonske županije od 20. 10. 2017. vrši dužnost tajnika Zajednice. Uz to je i tajnik Rukometnog saveza PSŽ. Izvršni odbor za novog tajnika NS PSŽ imenovao je Damira Bognara koji je od 2014. godine zaposlenik Saveza kao instruktor za mladež, a taj će posao obavljati i dalje uz poslove tajnika.

Donesena je i odluka da se redovna izborna sjednica Skupštine NS PSŽ održi u četvrtak, 07. prosinca 2017. u 18,00 sati u Obrtničkom domu u Požegi. Po članku 46. novog Zakona o Sportu Skupština se mora formirati na drugi način nego što je do sada bila praksa kada je svaki član imao jedan glas.

Po novom Zakonu će trećeligaši Slavonija i Slavija imati 16 glasova, četvrtoligaš Hajduk Pakrac 8 glasova, svaki klub 1. ŽNL imat će 4 glasa, klubovi 2. ŽNL 2 glasa, a klubovi 3. ŽNL 1 glas.

Malonogometni klubovi će umjesto dosadašnjeg jednog zajedničkog predstavnika imati 17 delegata jer će svaki klub imenovati svog predstavnika. Klubovi 2. ŽMNL imat će 1 glas dok će svaki klub 1. ŽMNL imati 2 glasa. Tako će županijski malonogometni klubovi umjesto dosadašnjeg 1 glasa imati 27 glasova.

Skupština Hrvatskog nogometnog saveza održat će se u utorak, 19. 12. 2017. u Zagrebu. Nogometni savez Požeško – slavonske županije na toj će sjednici po novom Zakonu imati jednog predstavnika dok je do sada imao dva delegata.

Na kraju sjednice odobrena je zamolba Požeškog športskog saveza za organizaciju tradicionalnog 27. Božićnog malonogometnog turnira „Požega 2017“ koji će se od 20. 12. 2017. do 06. 01. 2018. održati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi.

Izvor: Požeški sportski savez

Podijeli
  •  
  •  
  •