/Dalić: “Ima pluseva i minusa, ostajemo pozitivni” IZBORNIK NAKON PORAZA OD BRAZILA
hrvatska hns

Dalić: “Ima pluseva i minusa, ostajemo pozitivni” IZBORNIK NAKON PORAZA OD BRAZILA

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je prijateljsku utakmicu protiv Brazila u Liverpoolu, u kojoj je peterostruki prvak svijeta slavio rezultatom 2:0, a njegove riječi prenio je službeni portal Hrvatskog nogometnog saveza.

Rezultat i različita poluvremena

“Rekao sam i prije utakmice da neće biti ni euforije ni tragedije, neovisno o rezultatu. Mislim da smo u prvih sat vremena izgledali dobro, kompaktno, stvorili smo i neke situacije za pogodak. Međutim, poslije nam je pala koncentracija, popustio je blok, a protiv Brazila to se ne smije događati jer stiže kazna. To me muči, ali bio je ovo dobar test. Na nekim ćemo stvariti moramo poraditi, a poraz nikada nije lijep, čak ni protiv Brazila”.

Testiranje igrača

“Željeli smo vidjeti kakva je situacija s pojedinim igračima, sve je ‘štimalo’ s Vidom na lijevom boku, što smo testirali kako bismo pokušali zaustaviti Messijeve prodore u sredinu. Ima tu i pluseva i minusa, a moramo znati igrati i obranu jer bez toga nema pravog rezultata. U drugom dijelu nismo odgovorili kako treba, imali smo samo jednu šansu, a osjetio se i umor. Ne mogu reći da je bilo sjajno, ali visoki presing bio nam je dobar, to smo i vježbali. Na kraju ostajemo pozitivni i idemo naprijed”.

Perišić, Rebić, Mandžukić

“Od Perišića i Rebića na krilnim pozicijama tražio sam i da prate njihove bočne igrače te nam oni nisu ništa napravili, a to im je jedna od najvećih snaga. No, pritom smo se i mi dosta potrošili. Mandžukića boli koljeno te nismo željeli ništa forsirati, u dogovoru s liječnicima, kako mu se stanje ne bi pogoršalo”.

Podijeli
  •  
  •  
  •