/Dalić: Među osam najboljih na svijetu ne može biti momčad koja nema kvalitetu SNAGA U IGRI PREMA NAPRIJED: "MORAMO NAMETNUTI SVOJ STIL"
dalić hns

Dalić: Među osam najboljih na svijetu ne može biti momčad koja nema kvalitetu SNAGA U IGRI PREMA NAPRIJED: "MORAMO NAMETNUTI SVOJ STIL"

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić najavio je nadolazeći susret s domaćinom Rusijom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Rusija – Hrvatska
SP 2018., četvrtfinale
7. srpnja 2018., 20:00 CET
Stadion Fišt, Soči

Susret s domaćinom

“Suparnika ne biramo. Pred nama je četvrtfinale, velika utakmica, i nije važno tko stoji s druge strane. Rusija će imati veliku podršku navijača, ali naši igrači svaki tjedan igraju utakmice pred punim stadionima i to nam ne bi trebao biti problem. Ne treba tražiti opravdanja, nego igrati svoju utakmicu”

Ruska taktika

“Ne mogu sa sigurnošću govoriti kako će igrati, iako imamo neka očekivanja. Među osam najboljih na svijetu ne može biti momčad koja nema kvalitetu. Znam samo koji je naš plan – dobra organizacija, dobar blok, agresija i zajedništvo, a moramo biti bolji i kvalitetniji u igri prema naprijed, to mora biti naša snaga. Ovo je Svjetsko prvenstvo dosta specifično, igra se prilično zatvoreno i kompaktno bez većih iskakanja. Ovo je nova utakmica s velikim ulozima za obje momčadi. Igrali smo protiv četiri različita suparnika, i nešto novo očekujemo i od Rusije, koju maksimalno poštujemo. Bit će nam teško, nismo imali lakih utakmica do sada. Igraju uglavnom na protunapade i dugačke lopte, a mi moramo nametnuti svoj stil ako želimo do pravog rezultata”

Ruska gostoljubivost

“Jako se dobro osjećamo u Rusiji, imamo samo riječi hvale. Prekrasan je doživljaj ovakvo Svjetsko prvenstvo, zadovoljni smo smještajem i stadionima, a ljubaznost i gostoprimstvo osjeća se na svakom koraku. Dobra je odluka bila odmah doći u Soči, bez obzira što je klimatski ugodnije bilo u našoj bazi. Iskoristili smo priliku za navikavanje na vlagu i nismo trošili vrijeme na putovanja”

Podrška cijele nacije

“Cijela država živi u euforiji, velika je fešta kada igra reprezentacija. Naravno da nam je velika čast i motiv dolazak predsjednice na utakmicu, sretni smo i zadovoljni zbog toga, i neka bude s nama i u Moskvi”

Ponoviti 1998. godinu

“Povijest se ponavlja, opet smo u četvrtfinalu. Samo još da mi pobijedimo, na korak smo od njihovog puta i učinit ćemo sve za isti cilj. Od prvog dana razgovaramo o svojoj kvaliteti, koja nas je uz naš rad i dovela ovamo. Moramo pronaći snage, energije i motiva da sutra budemo najbolji, da to bude naš najbolji dan i pobijedimo Rusiju. Tako ćemo se primaknuti generaciji ’98. Tadašnje četvrtfinale s Njemačkom nisam mogao gledati jer sam još uvijek bio aktivan igrač i morao sam na pripreme, ali gledao sam prve tri utakmice. Bio sam na ulicama i trgovima, navijao za Hrvatsku i na to sam ponosan”

Foto HNS

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.