/Dalić: “Glava je najvažnija, nema popravnog” DANAS U OSMINI FINALA PROTIV DANSKE
dalić hns

Dalić: “Glava je najvažnija, nema popravnog” DANAS U OSMINI FINALA PROTIV DANSKE

Utakmicu Hrvatske i Danske u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji najavio je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.

Protiv Danske nema popravnog

“Jako poštujemo Dansku, a sve o njihovoj kvaliteti govori da nisu izgubili 18 utakmica zaredom. Disciplinirani su, uredni, u svakom trenutku znaju svoju formaciju i čeka nas teška utakmica. Ipak, sve ovisi o nama i našoj igri. Moramo biti oprezni, igrati bez srljanja, i potrebno će nam biti mnogo strpljenja dok budemo čekali svoju šansu. Ne kažem da nećemo napasti i tražiti pogodak, nego da moramo paziti da nas suparnik ne kazni zbog pogreške u posjedu lopte. Nema defenzive, nema čuvanja ‘nule’ – idemo na pobjedu, popravnog nema”

Samonametnuti pritisak

“Pritisak ne osjećamo, osim onog koji smo si sami nametnuli. Došli smo na Svjetsko prvenstvo nešto napraviti, odigrali smo skupinu sjajno, no to nam ništa ne znači ako sada to ne potvrdimo protiv Danske. Osjećamo sigurnost da možemo igrati dobro, a na prijašnje nastupe više se nećemo vraćati. Imam puno povjerenje u svoju momčad, godi nam što smo prepoznati kao dobra reprezentacija. Što se Modrića tiče, bio bih najsretniji da bude najbolji igrač turnira, jer će to značiti da je Hrvatska nešto napravila na ovom turniru”

Sličnost i razlike s Islandom

“Mislim da je Danska kvalitetnija od Islanda, za jednu klasu, ali bit će sličnosti – dugih lopti, prekida, dobre obrane, kompaktnog suparnika koji puno trči. Island nam može biti primjer, no moramo nametnuti svoj stil i tako tražiti prolaz, a utakmica će sigurno biti nešto drugačija jer se igra na ispadanje. Nisam se bojao rezultata protiv Islanda, znao sam da imamo kvalitetne igrače. Imamo na klupi dobru alternativu, svi će dati sve od sebe kada bude trebalo. Ovo je hrvatska reprezentacija, tu nema prve i druge momčadi

Snaga stručnog stožera

“Od prvog smo dana kao tim, djelujemo kao obitelj više nego kao stručni stožer. Svatko odradi svoj zadatak, odlučimo što je najbolje, a igrači nas prate. Imam samo pohvale za ljude koji rade sa mnom, sve funkcionira. Priprema je važna, teško je nešto korigirati na poluvremenu”

Glava prije svega

“Djelujem mirno jer me tako život naučio, ali šest mjeseci sam se borio s time kako proći skupinu. To mi je bio prvi cilj, no to nije dovoljno jer ova momčad – bez mene ili sa mnom – vrijedi mnogo više. To je nogomet, mnogo toga ovisi o danu, raspoloženju, ali u meni vlada ponos, a to je zasluga naših igrača. Napravit ćemo sjajnu stvar za nas same, za naše obitelji i našu Hrvatsku, uspijemo li pobijediti. Ovo će mi zasigurno biti najljepši trenuci u karijeri, kako god naš nastup završio. Svaka poruka podrške iz Hrvatske znači nam jako puno, dodatni su nam motiv u trenucima kada nam ponestaje snage – rekao sam i prije SP-a da ćemo napraviti sve da hrvatski narod bude ponosan, da uživa u nogometu i svojoj reprezentaciji, i to se sada događa. Sutra ćemo pokušati napraviti isto, pri čemu emocije moramo ostaviti po moramo ostaviti po strani, a najjača mora biti – glava”

Podijeli
  •  
  •  
  •