/Đakovčani i u Vinkovcima nastavili pobjednički 9. KOLO DRUGE LIGE ISTOK
đakovo borovo

Đakovčani i u Vinkovcima nastavili pobjednički 9. KOLO DRUGE LIGE ISTOK

Košarkaši KK Đakova nastavili su niz prvenstvenih pobjeda, ovaj put u Vinkovcima gdje su gostovali u okviru 9. kola Druge lige – Istok te slavili rezultatom 71:80 ( 36:38 ).

Iako pomalo “kronično” hendikepirani svojevrsnom “bolnicom”, đakovačka košarkaška karavana uspjela je okupiti 10 spremnih i na neugodnom terenu u Vinkovcima ubilježiti vrijednu pobjedu. Početak utakmice pripao je gostima. Do poluvremena Vinkovčani uspjevaju uspostaviti ravnotežu te se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću Đakovčana 36:38. Ključan korak prema uspjehu Đakovčani su napravili početkom nastavka gdje odlično igraju i krajem predzadnje dionice ostvaruju gotovo 20 poena prednosti koje domaćin nije uspio sustići do kraja susreta.

U ponovno odličnom kolektivnom nastupu najbolji i najefikasniji Antun Hrkač i Kristijan Vladović sa po 21 poenom, “zakrpani” Matej Češkić 17, Ivan Miličević 16, Stjepan Hajduković 3, Matija Prša 2 a svakako pohvalu za nastup zaslužuju Matej Blažević, Luka Dujmić i Marko Tadić te Ivan Car koji je na put u Vinkovce pošao poradi nužnog broja igrača u zapisniku susreta.

– Ovom utakmicom završen je prvi dio prvenstva Druge lige Istok. Još jednom čestitke ekipi na ostvarenom rezultatu i prvom mjestu na tablici. Ponovno slijedi kraća pauza u natjecanju te se drugi dio sezone nastavlja krajem siječnja. Za KK Đakovo to znači gostovanje u Belišću kod istoimenog domaćina. Povijest gostovanja u Belišću nam uglavnom ne ide u prilog. Želja nam je stoga pokušati pružiti dobar otpor i belišćanskoj publici prikazati dobru košarkašku predstavu – rekao je Robert Majstorović iz KK Đakova.

Podijeli
  •  
  •  
  •