/Đakovčani bolji od Honveda, Belišće poraženo GOSTOVANJE MLADIH KOŠARKAŠA IZ BUDIMPEŠTE U ĐAKOVU I BELIŠĆU
honvedđakovo (1)

Đakovčani bolji od Honveda, Belišće poraženo GOSTOVANJE MLADIH KOŠARKAŠA IZ BUDIMPEŠTE U ĐAKOVU I BELIŠĆU

Od četvrtka 8. lipnja pa do nedjelje 11. lipnja mladi košarkaši Honveda iz Budimpešte bili su gosti Košarkaškog kluba Đakovo. Gostovanje mladih košarkaša kultnog mađarskog sportskog kolektiva realizirano je u suradnji sa bivšim đakovačkim košarkašem Zoranom Marjanovićem koji dugi niz godina živi i radi u Budimpešti te je ujedno i jedan od košarkaških trenera.

Mladići Honveda odigrali su ukupno tri utakmice, po jednu svaki dan. Utakmice u petak i nedjelju igrali su protiv KK Đakova dok je subotnji susret odigran u Belišću protiv istoimenog suparnika kojemu se također zahvaljujemo na domaćinstvu. Osim sportske dimenzije, ovo je bila prilika da se mađarska sportska ekspedicija upozna sa Gradom Đakovom i njegovim znamenitostima – rekao je predskednik đakovačog kluba Robert Majstorović.

Mladi Đakovčani pokazali su uvjerljivu igru i ostvarili nadmoćne pobjede te tako dokazali da nisu slučajno među prvih osam ekipa u Hrvatskoj. Utakmica u Belišću bila je puno neizvjesnija, no u drugom poluvremenu Honved je pokazao zreliju i bolju igru te je zasluženo pobjedio KK Belišće.

Izražavamo još jednom zahvalnost KK Honved te bivšem suigraču Zoranu Marjanoviću na ovom susretu te se nadamo da je to početak dobre regionalne sportske suradnje. Veselimo se budućim susretima ovog tipa – kratko je za kraj poručio zadovoljni predsjednik KK Đakovo Robert Majstorović.

Podijeli
  •  
  •  
  •