/Đakovački trener Igor Blažević s U – 16 europski viceprvak ĐAKOVAČKI TENISKI TRENER IGRO BLAŽEVIĆ OSTVARIO JOŠ JEDAN VRIJEDAN USPJEH
igor blažević mš

Đakovački trener Igor Blažević s U – 16 europski viceprvak ĐAKOVAČKI TENISKI TRENER IGRO BLAŽEVIĆ OSTVARIO JOŠ JEDAN VRIJEDAN USPJEH

Đakovački trener Igor Blažević s U – 16 europski viceprvak.

Đakovački teniski klub već godina ostvaruje zapažene sportske rezultate, a ova 2017. godina očito će biti upisana kao jedna od najboljih.

                    Đakovački teniski „bum“!

Tenisači su ušli u Drugu hrvatsku tenisku ligu gdje su u prvoj sezoni izborili opstanak u ligi, iz mjeseca u mjesec pratimo vrijedne rezultate najveće mlade hrvatske nade ženskoga tenisa Laure Mašić, na teniskim terenima odrađeno je mnoštvo teniskih turnira: od onih klupskih do nacionalnih. Jednostavno, đakovački tenis pronašao je mjesto u đakovačkoj sportskoj zajednici, ali ne samo u lokalnim okvirima, nego u na razini Hrvatske. U svim ovim akcijama sudjeluje i jedan samozatajni Đakovčanin: dugogodišnji teniski trener Igor Blažević koji trenutno obnaša i dužnost izbornika muške teniske reprezentacije do 16 godina. Osim toga, Blažević je i trener Laure Mašić s kojom polako, ali sigurno krči put k profesionalnom tenisu. Blažević je i stalno uposleni trener u Teniskom klubu Đakovo tako da i ostali tenisači i tenisačice, uz suradnju s ostalim trenerima u klubu, koriste usluge u znanje ovoga đakovačkoga trenera. Osim tenisa, Igor Blažević poštuje i sve ostale sportove tako da rekreativno igra nogomet, a u posljednje vrijeme sve ga više zaokuplja i triatlon tako da je već drugu godinu nastupio na Triatlon maratonu Borovik, a isto tako, sudjelovao je i na maraton utrkama (Wing for Life u Zadru).

Ovaj samozatajni teniski trener u kolovozu je ostvari još jedan veliki uspjeh. Kao izbornik muške teniske reprezentacije do 16 godina zajedno s igračima Admirom Kalenderom, Dujom Ajdukovićem i Rokom Horvatom, sudjelovao  je na Europskom ljetnom kupu koji je održan na dvije razine: kvalifikacijskoj u rumunjskom gradu Timisoara i finalnoj u francuskom gradiću Le Touquei.

                        Do finala preko Bugara i Engleza!

Mala hrvatska momčad nastupila je od 2. do 4. kolovoza u kvalifikacijama europskoga ljetnoga kupa u rumunjskom gradu Timisoara gdje su se tražile dvije prvoplasirane momčadi koje će nastupiti na završnici u Francuskoj. U grupi „C“ nalazile su se momčadi Austrije, Bugarske, Engleske, Grčke, Rumunjske i Švedske.

Mladi Hrvatski u prvom su kolu bez većih problema svladali  Bugare s 3:0, a u drugom kolu bili su bolji od Engleza rezultatom 2:0. S dvije pobjede Hrvatski su izborili završni turnir u Francuskoj tako da im poraz u finalu nije ništa značio. Domaćini Rumunji koji su bili i prvi nositelji bili su bolji rezultatom 2:0.

                    Hrvatska trojka „skinula” Ruse i Talijane!

Da su mladići Admir Kalender, Duje Ajduković i Roko Horvat zajedno sa svojim trenerom Igorom Blaževićem osjetili i onu drugu stranu vrhunskoga sporta, potvrdio je put do francuskoga gradića Le Touquei. Na putu do francuskoga odredišta hrvatska reprezentacija naišla je na neočekivane probleme koje najbolje potvrđuje komentar: „Zapeli u Amiensu. Gdje god da je to. Nikako do cilja.“

Ipak, hrvatska reprezentacija stigla je na vrijeme u francuski gradić Le Touquei gdje je od 7. do 9. kolovoza sudjelovali na završnom turniru Europskoga ljetnoga kupa za igrače do 16 godina.

U prvom susretu Hrvati su izbacili trećeg nositelja Ruse s uvjerljivih 3:0. U prvom meču Admir Kalender slavio je protiv Pavela Verbina s 6:3 i 7:6 i tako otvorio put prema pobjedi. Duje Ajduković bio je bolji od drugog Rusa Timofeya Skatova. Vodila se velika borba, ali je mladi Hrvat na kraju ipak slavio s 6:2, 1:6 i 6:2. U igri parova Roko Horvat i Admir Kalender bili su bolji od ruske kombinacije Rail Ibragimov/Pavel Verbin s 6:4 i 6:3. I tako su Hrvati ispratili treće nositelje kući.

U polufinalu Hrvate su čekali Talijani. Nakon početnoga poraza Admira Kalendera (Lorenzo Musetti 0:6 i 1:6), sljedeća dva meča pripala su igračima trenera Igora Blaževića. Duje Ajduković bio je bolji od Emilijana Maggiolija s 6:3 i 6:2, a ključnu pobjedu za ulazak u finale ostvario je par Duje Ajduković i Admir Kalender. Mladi Hrvati slavili su protiv Musettija i Zeppierija  7:6 i 6:2. I finale je tu!

                  Nekoliko lopti odlučivalo o europskom prvaku!

Očito da je umor učinio svoje tako da su Česi došli do maksimalne 3:0 pobjede protiv hrvatske reprezentacije i tako se okitili europskim zlatom. Iako rezultat 3:0 može zavarati, jer u finalu se vodila žestoka borba za svaki poen i svaki gem. Jonas Fortejek bio je bolji od Admira Kalendera (6:2 i 6:1), a Dalibor Surcina slavio je protiv Duje Ajdukovića (3:6; 6:4; 6:3), Igra parova pripala je češkoj kombinaciji Forejtek/Lehechi. Oni su bili bolji od para Horvat/Kaledner rezultatom 7:5; 6:7 i 10:5.

               Nema straha za hrvatski tenis!

Tako su se Hrvati okitili srebrenim medaljom i time dokazali da su na najboljem putu stvaranja novih teniskih zvijezda kao što su u ovom trenutku Marin Čilić, Borna Čorič, Ivo Karlović, Ivan Dodik… A očito da će za koju godinu i ova mlada trojka (Kalender, Ajduković, Horvat) biti dostojni nasljednici hrvatskih teniskih velikana. A njih svakako ne bi bilo bez stručnoga rada u koji je svoj mali doprinos dao i đakovački trener Igor Blažević.

Izvor djakovo.hr Autor Miro Šola

Podijeli
  •  
  •  
  •