/Đakovačke odbojkašice slavile u Rijeci PRVA HRVATSKA ODBOJKAŠKA LIGA – SKUPINA 4
đakovo odbojkašice

Đakovačke odbojkašice slavile u Rijeci PRVA HRVATSKA ODBOJKAŠKA LIGA – SKUPINA 4

Đakovačke odbojkašice uspješno su otvorile natjecanje u drugoj fazi u kojoj se bore za opstanak u Prvoj hrvatskoj odbojkaškoj ligi. Punih 120minuta rovovske bitke trebalo je Đakovčankama za minimalnu pobjedu. Iako, moramo biti realni, i priznati da su bodovi mogli ostati u i Kostreni.

KOSTRENA – ĐAKOVO   2:3    (20:25; 25:22; 25:21; 25:27; 12:15)

Pet dugih i napornih setova proživljavale su Đakovčanke; čas su bile na konju, čas na magarcu. Prvi set dobile su igračice trenera Dragana Božića s 25:20, ali su Kostrnjanke uzvratile i preokrenule rezultat u svoje vodstvo 2:1. Psihološka prednost bila je na strani domaćih igračica, ali po tko zna koji puta se pokazalo da trener Božić zna podići svoje igračice. To je učinio i ovaj pute te ih vratio u život kada se činilo da će biti 3:1. U napetoj i neizvjesnoj završnici Đakovčanke su poravnale rezultat na 2:2 u pripetavanju. S 27:25 došle su do drugoga seta i prilike da u petom setu dođu i do pobjede. Više živaca i koncentracije imale su đakovačke odbojkašice koje su na kraju slavile s 3:2.

Ovom pobjedom otvara se mogućnost da će đakovačke odbojkašice završiti na prvom mjestu u svojoj grupi čime bi izbjegle dodatne utakmice za opstanak u ligi. U sljedećem osmom kolu Đakovčanke će na svom parketu ugostiti ekipu Azene Velika Gorica.

Izvor: Đakovo-sport.com

Podijeli
  •  
  •  
  •