/Košarkaško čudo iz Oriovca! Otac i sin se upisali među strijelce na prvenstvenom susretu IGOR I ARIAN KOVAČEVIĆ NASTUPILI NA ISTOJ UTAKMICI I UPISALI SE MEĐU STRIJELCE
rekord tim oriovac

Košarkaško čudo iz Oriovca! Otac i sin se upisali među strijelce na prvenstvenom susretu IGOR I ARIAN KOVAČEVIĆ NASTUPILI NA ISTOJ UTAKMICI I UPISALI SE MEĐU STRIJELCE

Čudo se dogodilo u Oriovcu gdje u A-2 ligašu Rekord Timu nastupaju otac i sin pa su se na posljednjoj prvenstvenoj utakmici obojica upisali u listu strijelaca.

Doista zanimljivost kakva se rijetko nađe. Veliki je raritet da otac sportaš dočeka svoje nasljednike igrajući aktivno u bilo kojoj sportskoj grani. U prošlom kolu su tako u A-2 ligi za Rekord Tim u pobjedi u Vinkovcima igrali zajedno otac i sin. I ne samo to, obojica su zabili koševe. Trener i igrač u klubu iz Oriovca je Igor Kovačević rođen 1972.godine, a njegov sin Arian je rođen 2002. godine. Mladi košarkaš je dobio ime po Arijanu Komazecu i vidljivo je koliko Igor obožava košarku iz toga podatka, ali i iz podatka da unatoč 44 godine na leđima još uvijek aktivno igra u dosta visokom rangu natjecanja. Igor je svojedobno bio dva puta prvak Slovačke, dva puta osvajač kupa i najbolji (MVP) igrač lige, a da se nije zapustio dokaz je da još igra i sudjeluje u pobjedama svoje ekipe. Nasljednik Arian ide polako njegovim stopama, privikava se na seniorsku košarku i upisuje pomalo prve poene. 

Kao otac sam izuzetno sretan i ponosan zbog svakog mladog košarkaša koji upiše svoje prve minute i  poene jer vodim školu košarke i znam kako je teško privoljeti djecu i mlade ljude na bavljenje sportom. Ponos i sreća su itekako veći jer se radi o mome vlastitom djetetu. Puna kuća lopti, košarka 24 sata dnevno uvjetovala su da Arian nema puno izbora nego sa mnom na košarku. Prošle godine nisam igrao, bili smo dobri, bilo nas je dovoljno no međutim ove godine smo malo deficitarni s kadrom pa je moje reaktiviranje bilo zbog potrebe kluba. Pošto moramo ispuniti kvotu 10 svaku utakmicu vodimo po jednog kadeta da skuplja iskustvo i minute pa je tako došao red i na Ariana na gostovanju u Vinkovcima. Pred kraj utakmice koji smo vodili s dvadesetak koševa razlike uveo sam Ariana koji nema niti 14 punih godina na parket, presjekao je jedan napad domaćih te je zadnja lopta došla u njegove ruke, a on hladnokrvno pogodio gotovo s linije za tri poena – pun očinskog ponosa za Sportalo je ispričao trener igrač Tim rekorda Igor Kovačević.

 

kovačevići košarka

 

VINKOVCI                       69
REKORD TIM                   91

VINKOVCI – SD ETŠ Ivana Domca. Suci: Lesko i Hartman (oba Osijek).

VINKOVCI: Pezer 18, Primorac 13, Peraica 12, Ćorić 8, Ćorić 7, Škof 6, Slipčević 3, Ostović 2, Čorkalo, Popović.

REKORD TIM: Čelebija 21, P. Matuško 18, Primorac 15, Jošić 10, Grgić 10, Kraljik 7, Igor Kovačević 6, Arian Kovačević 2, A. Matuško 2, Barbir, Duspara.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 24:29, 18:25, 13:15, 14:22

Podijeli
  •  
  •  
  •