/Čudo u Beču, Osječanke nastavljaju europski put NISU SAMO NAJLJEPŠI NEGO I NAJLUĐI KLUB U GRADU
IMG_9074

Čudo u Beču, Osječanke nastavljaju europski put NISU SAMO NAJLJEPŠI NEGO I NAJLUĐI KLUB U GRADU

Drama nad dramama bila je potrebna za prolazak osječkih odbojkašica u drugo kolo Challenge cupa. Nakon poraza na domaćem parketu od Sokola iz Beča, pa u međuvremenu još jednog domaćeg posrtaja od Olimpika u prvenstvu prolazak Osječanki činio se kao nemoguća misija. Marketinška ekipa koja radi za ŽOK Osijek nije imala težak posao smisliti krilaticu “najljepši klub u gradu”, dovoljno je pogledati jednu utakmicu i ideja dođe sama po sebi. Nakon ovoga, malena preinaka može biti da su i najluđi. Jer ovakve utakmice mogu dobiti samo pozitivno lude cure! Ovo je bio pravi podvig, bila bi zaista ogromna nepravda da se ovakva borba nije na kraju isplatila, iako, treba reći da su i domaće odbojkašice ostavile zadnji atom snage na parketu, da su i one zaslužile prolazak, no ovakav rasplet nam je dakako puno draži.

Treći set osječkog dvoboja bio je način kako doći do pobjede, i upravo tako su naše cure zaigrale dobrim dijelom ove utakmce. Sokol je od početka prvog seta bio u laganom vodstvu, da bi sredinom seta pobjegli na 14:10, a onda se Osječanke bude i vrlo brzo je 20:16 za Franićevu ekipu. Domaće su ponovno sustigle, a set se slomio kada je Lea Grahovac sjajno “kuhala” za 22:19. Drugi set je bio rapsodija, ponovno su Osječanke ostavile domeće bez prijema, servis je funkcionirao nestvarno dobro a tu je prednjačila Kristina Zirn koja je napravila dvije velike serije pa je konačnih 13:25 čak izgledalo sasvim pristojno za domaće, onda je jasno kako je to izgledalo na parketu.

Treći set se igrao poen za poen sve do 14:13 za Sokol koji se tada odvaja, imale su domaće 22:18 i činilo se riješen set, no tada na scenu stupa kapetanica Ivana Grubeša i odličnim servisima vraća Osijeku igru, no ipak nije bilo snage za potpuni preokret. Četvrti set je bio gotovo kopija trećeg, držale su se Osječanke dobrim dijelom seta u egalu ili minimalnom zaostatku, no u završnici ponovno domaće sretnije i spretnije i ponovno sve odlazi u peti set.

žok os bolja

E sada, neke stvari se moraju malo istaknuti da bi se dobila kompletna slika završnice ove utakmice. Prije samo 5 dana odigrana je prva utakmica Osijeka i Sokola, završena je porazom u 5. setova, zatim su Osječanke u subotu ponovno igrale 5 setova i ponovno poražene pred svojim gledateljima. U međuvremenu su naravno morale doputovati u Beč, pa su odigale ova 4 seta koja su bila sve samo ne laka, i onda ponovno 5. set. O fizičkom naporu je nepotrebno i pričati, no tu je svakako i onaj psihički koji je možda i gori i teži. Krenulo je loše, Sokol je imao 3:1, a onda ponovno na scenu stupa Grubeša i sjajnim servisima ali i igrom u polju potencira veliki preokret, pobjegle su naše djevojke u tom periodu na 8:4 i do kraja rutinski odradile posao i sačuvale prednost. E sad, ni tu naravno nije kraj, 2:3 u prvoj i 2:3 u drugoj utakmici znače – zlatni set!

Ponovno pročitajte uvod u gornji pasus, samo dodajte još malo umora, još malo pritiska jer zamislite izgubiti utakmicu u kojoj ste dali toliko!? Dodajte na to činjenicu da Osijek igra praktično sa 7 igračica čitavo vrijeme, da nema odmora za one koje daju najviše i od kojih se najviše očekuje. Odlično su naše krenule, od 1:3 su došle do 5:3, imale su i 8:5 i onda se činilo da je kraj priče, da su jednostavno pukle. Sokol je napravio seriju 6:0, pobjegao na 11:8. No skupile su osječke heroine ponovno snage, ili ludosti, da se vrate. Imao je Sokol dvije meč lopte, vodile su domaće 14:12 u zlatnom setu, i kada se sve činilo gotovim – 14:16 za Osijek!

Da su izgubile ovu utakmicu mogle bi dobiti jedino riječi pohvale, a nakon ovoga ih neće dobiti jer jednostavno ne postoje riječi kojima se može opisati ono što su večeras učinile. Ako je nešto pravi i pošteni sportski podvig onda je to ovo što su one večeras učinile. Ispisale ste povijest, budite ponosne!

Iako nije vrijeme niti mjesto, čisto napomene radi sljedeći protivniku u europskim iskušenjima je češka Ostrava.

Podijeli
  •  
  •  
  •