/Cibalia i Široki u finalu Memorijala Blage Zadre FINALE SE IGRA DANAS U 15,00 SATI U VUKOVARU
blago zadro

Cibalia i Široki u finalu Memorijala Blage Zadre FINALE SE IGRA DANAS U 15,00 SATI U VUKOVARU

U Gradu heroju ovog vikenda igra se memorijalni turnir u sjećanje na jednog od najvećih heroja obrane Vukovara Blagu Zadru. General bojnik Blago Zadro položio je život na oltar domovine i svoga Vukovara, a sve ono što je učinio za života pretvorilo ga je u istinsku legendu i vodilju svima koji vole ovaj komad kugle zemaljske. Njemu u čast po sedmi put održava se memorijalni turnir na kojem sudjeluju dva prvoligača, naš slavonski te BiH Široki Brijeg koji šest godina “terorizira” sve na ovom turniru neprestano da osvajajući.

U prvom susretu 7. Memorijala Blago Zadro snage su odmjerili nogometaši Cibalije i Vukovara 1991. U neizvjesnom i borbenom susretu pogodak vrijedan finala za vinkovački sastav postigao je Marko Dabro u 38. minuti susreta. U drugom dijelu trener Cibalije Mladen Bartolović je zamijenio cjelokupnu postavu, ali mreže su mirovale. Ipak oko 150 posjetitelja je moglo uživati u borbenom nogometu.

blago zadro1

U drugom polufinalu sastali su se šesterostruki pobjednici Memorijala – nogometaši Širokog Brijega i članovi 2. Županijske nogometne lige Vukovar – HNK Radnički. BiH premijerligaš slavio je sa uvjerljivih 6:0. Prvi pogodak pao je već u 8. minuti kada je sa bijele točke precizan bio kapetan Širokog Santos Lago Vagner. Do poluvremena vratar Radničkog Krešimir Iskrić je još četiri puta išao po loptu u mrežu (Bralić, Vagner, Ivanković i Čorluka), dok su u drugom dijelu „povukli ručnu“ i još jednom zabili za konačnih 6:0 (Jurić).

Sutra se u susretu za treće mjesto sastaju Radnički i Vukovar 1991. (13 h), dok će u finalu snage odmjeriti Cibalia i Široki od 15,00 sati. Bartolović i momčadi sigurno će izazov šesterostrukog osvajanja ovog turnira prihvatiti i ozbiljnim, natjecateljskim pristupom pokušati prekinuti tu veliku dominaciju Škripara.

Tekst i foto: Marijana Vojnić

Podijeli
  •  
  •  
  •